Under Vinmonopolets særegne, nylig innlemmede kategori «perlende vin» – som er musserende vin med mellom 1 og 2,5 bar trykk i flasken – finner man alt fra kommersiell norditaliensk frizzante til naturvinprodusentenes musserende alibi, pét-nat – de kvalitativt sterkeste i kategorien.
Naturlig fizz
Pét-nat, en forkortelse for pétillant naturell (naturlig musserende), brukes om småskalabobler basert på en eldgammel metode hvor vinene tappes på flaske før gjæringen er avsluttet, uten å tilføre mer gjær eller sukker. Metoden gir varierende resultat og CO2-trykk, og kan besørge alt fra uklare, funky og rustikke, til konsentrerte og aromatiske hvite, oransje eller røde bobleviner med et nærmest eksplosivt fruktbilde.
I tillegg finnes karakterfulle, perlende rosa viner fra Østerrike, blant annet laget av den syrestramme schilcher-druen, som gir en helt annen og slankere stil, til en god pris.
Navn: Costadilà Bianco 450 slm 2013
Produsent: Ederlezi s.r.l. , Øvrige , Italia
Pris: 199,80 Varenummer: 1795601 Utenfor sortiment, Importør: VinoVinVinho AS
Duft av sitrus, tørkede blomster og korn med hint av gjær. Syrlig og konsentrert på smak med en fersk og bitter, kjølig fruktkarakter. Fin tørr konsentrasjon i finish. BDK
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.