Wasabi, soyasaus, ingefær og rå fisk er ingredienser som ikke nødvendigvis er vinens beste venner. Men det finnes et hederlig unntak: Tysk riesling.
Riesling-vinenes lave alkohol, kombinert med en fersk sødmefull frukt og god syre - er ingredienser som står godt mot de friske og intense smakene fra et tradisjonelt sushi-måltid. Vinen kan godt ha noe restsødme , så lenge den ikke blir for dominerende. For de som foretrekker tørr riesling kan det være en fordel å holde litt tilbake med wasabien.
Les mer om mat og vin på Smak.no
Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.