Den greskfødte prinsessen Coralla Pignatellei della Leonessa (76 ) lanserer sine viner senere enn nesten noen andre produsenter i Toscana. Nå lanseres en av hennes syv år gamle viner i Norge.
Sangiovese er en ytterst delikat druetype som viser seg fra sin beste side etter noen år på flaske, mener greskfødte prinsesse Coralia Pignatelli della Leonessa (76).
Hun holder alltid tilbake et parti av hver årgang. På den måten kan hun servere modne viner til sine kunder.
Holdbarheten er hun ikke bekymret for.
– Vinene holder seg lenge fordi de er naturlige, sa hun da DN besøkte vingården.
Sammen med sin mann lagde hun sin første vin i 1971 – en fabelaktig årgang som fortsatt smaker vidunderlig.
Alene. Vinstokkene på eiendommen Castell'in Villa er svært gamle. Selv hennes vanlige Chianti Classico kommer fra vinplanter med en gjennomsnittlig alder på rundt 40 år. Pignatelli har en finger med i alt som skjer på eiendommen i hjertet av Toscana, ikke langt fra byen Siena. Da hennes mann døde i 1985, sto hun helt alene med ansvaret. Hun valgte å selge huset i Roma for å satse alt på olivenolje- og vinproduksjonen i Toscana. I dag lages Pignatellis Chianti av 100 prosent Sangiovese som høstes for hånd. Alle vinene blir spontangjæret før de oppbevares i store, gamle italienske eikefat, kalt botti, i 12 måneder.
Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.