Solenergi er på kraftig fremmarsj verden rundt.

I begynnelsen av februar åpnet blant annet en av verdens største solenergiparker i Marokko, mens en rapport fra april slo fast at kombinasjonen sol og mer lønnsom teknologi gjør at nordmenn etter hvert kan bli både forbrukere og produsenter av solenergi.

Andelen solenergi er nesten doblet fra 2013, men til tross for økningen utgjør solenergi i dag ikke mer enn rundt 1,3 prosent av verdens energiproduksjon.

Fundamental endring

En som lenge har vært skeptisk til at solenergi skal klare å konkurrere på pris mot konvensjonelle energikilder, er Harvard-forsker David Keith. Men nå har han sett lyset, skriver Bloomberg News.

- Jeg tok feil, først og fremst fordi hele det fundamentale grunnlaget for solenergi har endret seg. Nå kan man bygge solenergisystemer på jordens mest solrike områder og få utrolig billig strøm, skrev Keith i en artikkel nylig.

Store solenergiparker kan i dag ifølge forskeren produsere strøm til en pris på under 40 dollar per megawatt-time. Innen 2020 er prisen ventet å falle til under 20 dollar, noe som vil gjøre solenergi til den billigste energiformen på jorden.

Ifølge data fra Bloomberg News kostet en gjennonsnittlig megawatt-time solenergi så sent som i 2009 over 160 dollar.

LES OGSÅ OM:

Solcelle-gründere fikk 800 henvendelser på fem dager

Mange straffedømte advokater: Avskiltede advokater magasinetPlus (+)

Derfor er "Skam"-stjerna 40-åringenes nye ideal: Noora (16), førtisenes heltinne d2Plus (+)

Forbrukerne har sagt sin mening: Kjedene kundene liker minst dnPlus (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt av DNtv:
Advokaten som forsynte seg av klientmidlene
Aage Mjeldheim var advokaten som brøt loven. Nå jobber han som privatetterforsker. – Fra å være kongen på haugen, datt jeg ned i en svart avgrunn, sier han.
05:54
Publisert:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert: