- Hurra for det, sier Sjefstrateg Erlend Lødemel i Arctic Securities når DN.no ringer. Hovedindeksen på Oslo Børs er på over 500, det er lenge siden sist man så børsen så høy.

- Det er jo tross alt lenge siden sist vi så 500-tallet, vi må helt tilbake til 3. juni 2008, og det er jo over fem år siden. Sånn sett er jo det en hyggelig utvikling som viser at verdensøkonomien er i bedring og at vi er i ferd med å hente oss inn igjen etter finanskrisen i 2008, sier Lødemel.

Les også: Børsen i 500

Kjøp aksjer
Lødemel er ikke redd for å anbefale folk å handle aksjer. Han ser nemlig for seg stigning frem mot nyttår.

- Jeg tror det å investere i aksjemarkedet fremover vil vise seg å være en fornuftig beslutning, sier sjefstragen.

Han trekker også frem det som ser ut til å være en positiv makroøkonomisk utvikling etter en turbulent sommer.

- Jeg synes dette ser positivt ut, og dagens tall fra Kina bekrefter at det kan være en viss stabilisering og akselerasjon på gang der.Jeg synes høsten har startet på en god tone med tegn til bedring i den makroøkonomiske utviklingen, sier Lødemel.

Mot all time high
Erlend Lødemel ser for seg en videre positiv utvikling på Oslo Børs utover høsten.

- Vårt hovedscenario er at vi ser en ny all time high etter nyttår, forteller han. Lødemel forventer at man ser hovedindeksen over 525. Foreløpige toppnotering kom 19. juli 2007 med 524,37 poeng.

Det er heller ikke dyrt å gå inn i akjsemarkedet nå, mener sjefstragen.

- Et viktig poeng her er at inntjeningen til de børsnoterte selskapene er nær rekordhøye nivåer. Børsene er langt fra dyr, tvert i mot på den rimelige siden, ifølge verdettingsmodellene som vi operer med, sier han.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte fredag opp 0,21 prosent til 500,51 poeng, og det ble omsatt aksjer for 1,9 milliarder kroner.

Les også:
Euro fortsetter å klatre på dollaren (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.