Funcoms inntekter falt med 43 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode ifjor. Det er den laveste inntekten spillselskapet har hatt i noe kvartal siden før det lanserte spillet «The Secret World» i 2012.
– Det vil ta lengre tid enn forventet å nå de interne målene vi har satt for antall spillere og inntekter i spillet, sier midlertidig toppsjef Michel Cassius i Funcom.
Selskapet ga ingen signaler om forventede inntekter fra "Lego Minifigures" i fjerde kvartal.
Spillerjakt
Markedsdirektør Morten Larssen sier selskapet vil fortsette å jobbe med å bringe spillere inn i spillet, skape engasjement hos spillerne, og konvertere spillere til betalere.
– Det siste er svært viktig i et spill med «Free-to-play»-modellen, sier Larssen.
Aksjekursen falt onsdag over tre prosent, til under tre kroner. Mandag falt kursen med nesten 30 prosent, da Funcom annonserte en betydelig nedskriving på 28 millioner kroner av Lego-spillet som følge av manglende inntekter fra spillet.
På tross av denne utstedelsen av nye aksjer, har selskapet fortsatt 22 millioner i negativ egenkapital, og en rentebærende gjeld på 92 millioner kroner. Største eier Jebsen er også selskapets største kreditor, og Funcom har fått utsatt nedbetalingsfrist for et av selskapets lån.
– Vil selskapet måtte hente mer penger?
– Ja, sannsynligvis. Men selskapet kan drives godt de neste 12 månedene med den strukturen vi har nå, vi kan også starte utviklingen av et nytt spill i 2015, sier Michel Cassius.
Etterforskes
Han hintet til at noen av Funcoms mange kontorer kunne risikere å bli nedlagt. Selskapet har avdelinger i Norge, USA, Canada, Kina, Sveits og Nederland.
– En struktur som dette kan være komplisert, sier han.
Mens Funcom jobber videre med å tjene penger på Lego-spillet, og med å kutte kostnader, jobber Økokrim videre med å etterforske selskapet.
Funcom er mistenkt for å ha drevet markedsmanipulasjon i forbindelse med lanseringen av «The Secret World» mellom august 2011 og august 2012.
– Etterforskningen pågår, det er det vi kan si i slike saker. Saken er omfattende og krevende, sier statsadvokat Henrik Horn i Økokrim.
Med anstrengt økonomi kan en mulig fremtidig bot være krevende for Funcom.
– Det er ikke nok informasjon til å la Funcom avgjøre hvor sannsynlig det er at siktelsen kunne resultere i finansielle tap, eller å anslå størrelsen på slike tap. Derfor er det ikke gjort noen avsetninger knyttet til etterforskningen, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.