- Vi har holdt på lenge, men det har skjedd mye på kort tid. Nå sitter vi og presenterer vår første kvartalsrapport på Oslo Børs. Det er rett og slett ganske stort, sier tidligere pokerspiller og en av hoved-gründerne Frode Fagerli i spillselskapet Gaming Innovation Group (GIG).

Sammen med administrerende direktør Robin Reed i GIG startet han selskapet i 2008. I dag har GIG en markedsverdi på 811 millioner kroner.

- Er det en drøm som har gått i oppfyllelse?

- Du ikke tenker så mye på drømmer når du jobber 14-16 timer om dagen. Da fokuserer en på oppgavene som ligger foran, sier Reed.

Droppet studier

For ham begynte historien med et pokerspill. Innsatsen var 30 euro, og sørlendingen skulle egentlig studere. Men da han aldri tapte de investerte euroene, bestemte Reed seg for å bli profesjonell pokerspiller.

- Det første innskuddet jeg brukte til å komme igang ble det eneste nettoinnskuddet, sier Reed.

Siden grunnla han det som skulle bli blant de første noterte selskapene i sitt slag på Oslo Børs sammen med Fagerli. GIG er et amerikanskregistrert selskap som opererer på Malta og tilbyr tjenester og systemer til nettbaserte gambling-selskaper.

Tirsdag i forrige uke fremla de den første kvartalsrapport siden børsnoteringen.

- Mange har vært spente på denne nye industrien. Vi ser mye interesse, sier Reed.

Hittil i år har selskapet steget 8,64 prosent på børsen.

Statlig markedsføring

Idéen kom i forbindelse med driften av «Pokerforum» i 2008. Reed og Fagerli leste og moderte selv tusenvis av kommentarer på nettstedet.

- Da følger du med dag og natt. Vi så en avstand mellom hvordan spillerne så på spillindustrien og hvordan spillindustrien så på spillerne. Det var inngangen til å starte selskapet, forklarer Reed.

Han mener nordmenn er et spilleglad folk, og at statseide Norsk Tipping er én av årsakene til det.

- Vi har hatt en sterk og statlig eid aktør som har vært en av de største markedsførerne i Norge i mange tiår. Ekstremt mange nordmenn driver med pengespill, sier spilldirektøren som tror spill i stor grad fungerer som et sekundærprodukt.

- Du sitter gjerne og spiller på mobilen mens du ser på tv, tror Reed.

Umulig å anslå antall

Kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping er «til en viss grad» enig i at statlig eide spillaktører har fungert som markedsførere for pengespill.

Han forklarer at myndighetene har brukt og bruker Norsk Tipping til å regulere markedet – også ved å forby ulike typer spill.

- Hvor mange som ville ha spilt hvis Norsk Tipping ikke hadde eksistert og markedsført produktene, er selvsagt umulig å anslå. Det er i hvert fall helt sikkert at markedet i ville ha ligget åpent for aktører som ikke har lov til å drive eller markedsføre seg Norge, i stedet for slik det er i dag – at Norsk Tippings høye markedsandel sikrer at mest mulig av spillaktiviteten foregår på det lovlige markedet, mener Jødahl.

I fjor hadde Norsk Tipping i underkant av 1,9 millioner aktive kunder over 18 år.

- Dette tallet har vært stabilt i mange år, legger Jødahl til.

 

Les også: Eiendomstopp sagt opp

Bytter Bliss med livsstil

- Tegn til bedring i Kinas boligmarked

 

Se også:

Dette er de nye Bond-pikene:

Dette er de nye Bond-pikene
Møt pikene i den nye James Bond filmen
01:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.