'); } else { document.write(''); } })();
Spørsmål 1
Hvordan kan vi unngå at kloden går tom for mat i løpet av de neste 50 årene?
Vinn en tur til
Svalbard!
Når vi skal mette ti milliarder mennesker i 2050, er det ventet at vi må øke kjøttproduksjonen med cirka 52 prosent, hvis andelen av kjøtt, sjømat og grønnsaker er som i dag. Dette ventes å ha et stort miljøfotavtrykk.
For å nå FNs bærekraftsmål må mye mer av proteinet i kostholdet vårt komme fra sjømat. I dag er det på 12 prosent, og det må ligge på 30 prosent i 2030, sier FN.
Sjømat som andel av verdens matvarekonsum
Les forklaringen og gå videre til neste spørsmål:
Villfiskstammene i verden fiskes allerede på grensen til hva som går an. Løsningen er dermed å utnytte proteiner lenger nede i havnæringskjeden til oppdrettsfor, og satse på oppdrett av både tang og tare og fisk. Fôr til oppdrettsfisk kan ikke komme fra soya dyrket på landjorden.