Steve Fossett startet karrieren som råvaretrader i Chicago for Merrill Lynch i 1973. Tre år senere ble han ansatt i Drexel Burnham hvor han fikk ansvar for et av medlemskapene i Chicago Board of Trade, noe som ga han rettighetene til å drive handel på handelsgulvet på Chicago-børsen.

Noen år senere startet han sitt eget selskap og la grunnlaget for millionformuen ved å leie ut tilgang til handelsgulvet både på Chicago- og New York-børsen til nye og forhåpningsfulle tradere.

Rekordsamler
Men Fossett, som hadde vært særdeles aktiv i ekstremsporter på universitetet, fant at hans nye liv i børs-verdenen ikke ga han noen fysiske adrenalinkick. Etter 15 år fikk han nok.

- Det var en peirode hvor jeg ikke gjorde noe annet enn å jobbe. Jeg ble veldig frustrert av det. Jeg bestemte meg til slutt til å komme inn i ting igjen. Jeg tok opp fjellklatring og gjorde noen andre ting som å løpe maratoner og langrennsløp - langdistanseløp, som du kanskje kan tenke deg - og bilracing, fortalte Fossett i et intervju i 2006.



I 1985 svømte Fossett over Den engelske kanal, noen år senere deltok Fossett i hundeløpet Idarot i Alaska der han endte på 47.ende plass. Året etter deltok han i 24-timersløpet Le Mans.

Men seks ukers feire i året fyllt med ekstremsporter var ikke nok og snart valgte Fossett å overlate mer av den daglige driften til andre og bli en eventyrer på heltid.

Artikkelen fortsetter under bildet.

  Og etterhvert rant rekordene inn.

Han gjorde sin første soloflygning i ballong over Stillehavet i 1995. I 2002 ble han første person i verden som fløy rundt hele verden alene i ballong.

Fossett satset så på å bli den første personen som har flydd rundt hele verden nonstop - uten å lande for drivstoff. Det målet nådde han i mars 2005 etter en 67 timers flytur. Seilet jorda rundt
Fossett slo seg også sammen med en annen milliardær som er glad i eventyr. Sammen med Virgin-eier Richard Branson prøvde de i 1998 å bli de første som sammen fløy rundt jorden i en ballong. Det forsøket var mislykket og året etterpå snappet et annet team denne rekorden.

Fossett har også rekorden for å ha gjort den lengste solo-flyvningen i historien. I 2006 fløy han i 76 timer og 45 minutter.

Fossett satset ikke kun på luftsporter, Fossett satte i 204 rekord i raskeste seiling rundt jorden på 58 dager og ni timer. Han har også krysset Atlanterhavet i seilbåt på fire dager og 17 timer og gjennomført Ironman-triatlon på Hawaii.

Tilsammen satte Fosset 115 verdensrekorder før han døde 63 år gammel i et flykrasj i Nevada i 2007.

Oversikt over Fossetts rekorder(Ekstern lenke)