Uheldigvis for StatoilHydro, velger prosjektledelsen for suksessutbyggingen Ormen Lange å bli i Hydro.

Oppglødd Reiten
Applaus lyder opp fra allmøtet i underetasjen i Hydro-hovedkvarteret på Vækerø. Foran 400 ansatte har Hydro-sjef Eivind Reiten akkurat presentert 29 nye direktørnavn i aluminiums- og kraftkonsernet som blir igjen etter at Statoil tar over oljedivisjonen i høst.

Når Reiten kommer opp i resepsjonen, er han oppglødd over hvem han har fått med seg:

- Gjett om! Når du ser på det stjernelaget som skal drive Hydro i fremtiden, er det klart jeg er fornøyd.

Etter det Dagens Næringsliv erfarer, er ikke ledelsen i det nye oljeselskapet StatoilHydro like fornøyd. For Reiten har fått med seg kanskje de aller mest attraktive Hydro-folkene: Nemlig folkene som har styrt gigantutbyggingen Ormen Lange med jernhånd.

Ormen Lange-toppene
Tidligere i vinter ble det klart at Ormen Lange-general Tom Røtjer blir konserndirektør med ansvar for prosjekter i det nye aluminiumsselskapet. Igår ble det også klart at Røtjer tar med seg fire andre Ormen Lange-topper i sin organisasjon:

  • Terje Uthus blir direktør for prosjektutvikling.
  • Knut Wennersgaard blir direktør for innkjøp.
  • Terje Engeseth blir direktør for prosjektkontroll.
  • Ole Bjørn Olsen blir direktør for prosjektferdigstillelse.

I tillegg blir oljetopp Ellen Stange direktør for teknisk styring. Bare Erik Smith i lederteamet kommer fra aluminiumsområdet.

Les mer i Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.