Bruttonasjonalprodukt (BNP) i Storbritannia steg 0,1 prosent i fjerde kvartal 2009 sammenliknet med kvartalet før, viser tall offentliggjort tirsdag, ifølge Bloomberg News.. Selv om veksten er liten er det et klart tegn på at Storbritannia er ute av resesjonen som har preget økonomien siden andre kvartal 2008.

På årsbasis falt BNP derimot med 3,2 prosent.

Det var ventet en oppgang på kvartalsbasis på 0,4 prosent og en nedgang på årsbasis på 3,0 prosent.

Forrige kvartal falt BNP med 0,2 prosent på kvartalsbasis og 5,1 prosent på årsbasis.

Til tros for positiv vekst i BNP i fjerde kvartal, advarer Bank of England likevel mot at fremgangen er skjør og at det kan ta tid før den britiske økonomien når gamle høyder. Arbeidsledigheten i England er fortsatt høy og det er ventet at den vil fortsette å vokse i månedene fremover. Britiske banker er fortsatt under press og myndighetene er nødt til å redusere den høye offentlige pengebruken samtidig som private husholdninger må få ned gjelden.

Goldman Sachs spår ifølge Wall Street Journal at den britiske øknonomien vil stige 1,9 prosent i år og 3,3 prosent i 2011. Det er en sterkere vekst enn Frankrike og bedre enn den ventede veksten i Tyskland i 2011.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.