- Å ha forelesninger på et annet språk teller ikke som internasjonal erfaring, sier Tim Rosenkilde, som er ansvarlig for omstilling i Impact, en totalleverandør av HR-tjenester.

Søndag skrev DN om eksplosjonen i norske økonomistudenter på CBS i København. CBS tiltrekker seg noen av Norges mest ambisiøse studenter, og de sitter gjerne på biblioteket eller lesesalen langt utover kvelden - mens danskene går og drikker bajer etter siste forelesning:

Nå vil «alle» ha disse studentene

Flere av DN-leserne har latt seg provosere av reportasjen, kommer det frem i kommentarfeltet etter artikkelen på Facebook:

"Når de andre går for å sosialisere og bygge relasjoner og oppleve ting, så...", skriver én leser.

"Ærlig talt, skal det ikke være lov å ha det litt gøy når man studerer også", spør en annen.

- Trist lesning

Medie- og økonomistudent Linnea Holter Thompson, som nå er på utveksling i Singapore, skriver i et innsendt debattinnlegg at hun synes det er merkelig at en arbeidsgiver i det moderne arbeidsliv kun setter pris på studenters disiplin og resultat og skolens rykte - og totalt ser bort fra viktige egenskaper som for eksempel personlig erfaring.

- Det er trist lesning, skriver hun.

- På hvilken måte skal disse studentene klare seg i arbeidslivet om de ikke har sosialisert med andre enn deres egen trygge sirkel i fem år? Og dette til tross for at skolen legger opp til sosialisering og samarbeid gjennom gruppe-og prosjektarbeid, skriver hun i innlegget.

Også karriereekspert Tim Rosenkilde stusser litt over det han leser i DN-reportasjen:

- Tendensen er at studenter som søker seg til utlandet ofte er mer motiverte og dedikerte enn de studentene som blir igjen i Norge. De har lagt ned en ekstra innsats, og jeg forstår at de er opptatt av å gjøre det bra på skolen. Men man går glipp av mye hvis man bare sitter med nesa i boka i flere år. Da mister man andre dimensjoner. Sosialisering er utrolig viktig. Og da snakker jeg både om å bli kjent med andre nordmenn og bli kulturelt påvirket av det landet man studerer i, sier Rosenkilde.

- Har man kun planer om å lese, pugge og studere - da kan man like gjerne studere hjemme i Norge, legger han til.

- Alle trenger pauser

Rosenkilde er ikke overrasket over at de store konsulentselskapene er på jakt etter de studentene som er de faglig dyktigste.

- Men hvis man har planer om å klatre karrierestigen videre og bli leder, er man nødt til å være både faglig dyktig og flink til å sosialisere. Hodejegere vil ansette kandidater som har internasjonal erfaring i form av å ha møtt mange ulike kulturer og mennesker, og som har innsikt i hvordan andre handler, sier han.

Det er heller ikke alltid en klar sammenheng mellom antall timer man studerer og effekten av innsatsen, påpeker han.

- Alle trenger pauser og atspredelse. Det er med på å bidra til god hukommelse.

Les også: - For eiendom er de beste tidene bak oss. Jeg rakk det. Stakkars dere.

- Det er definitivt mange som bare vil jobbe i Norge

Bygger på – rykker opp dnPlus  

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.