I dag fikk Trond Giske overrakt en innovativ fremtidsrapport fra studentenes svar på næringsministerens 2020-gruppe under NHH-Symposiet i Bergen.

- Jeg er mest positivt overrasket over at dere har vært så konkrete. Dette er helt spesifikke forslag som vi helt klart kan jobbe videre med, sa Giske til Studentrådets leder Erle Holstad Wright.

- Utviklingen vil gå fortere
Rådet består av ti studenter fra hele landet, med ulik studiebakgrunn - og de har også fått invitasjon til å legge frem rapporten sin for Giskes 2020-gruppe.

- Det gleder vi oss veldig til, sier Erle Holstad Wright, som kan fortelle at rapporten deres er delt inn i to hovedområder:

Første del tar for seg hvordan man skal bygge kunnskapsnasjonen Norge, andre del fokuserer på brobygging mellom ulike aktører og livsfaser.

- Det er umulig å spå hvordan verden vil se ut om 20 år, men vi vet en ting med sikkerhet, og det er at utviklingen vil gå enda fortere de neste 20 årene enn det vi har sett de siste 20 årene, sier Trond Giske.



* Norske studenter må være mer kunnskapstørste enn de er i dag. Derfor må man fokusere på internasjonale forhold allerede fra grunnskolen. Rådet lanserer ideen om "Verdensskolen", en rekke tiltak som skal gjøre norske elever og studenter mer internasjonalt orienterte.

* Skal man oppnå et fremtidsrettet og omstillingsdyktig samfunn må man styrke interaksjonen mellom aktører i næringslivet, akademia og politikken - og mellom Norge og verden der ute. Det må bygges bedre broer mellom næringslivet og utdanningsinstitusjonene for å sikre at fremtidens nyutdannede svarer til samfunnets behov.

I denne sammenheng foreslår rådet dobbelutdanning og økt tilbud av praksisplasser for studenter.

De lanserer også ideen om "Norsk Mentororganisasjon", et tiltak som skal sikre at verdifull erf#229 innad i bedrifter lett skal kunne overføres til nyansatte.

Et "Vekstøkonomifond" skal dessuten støtte opp under studiesamarbeid med vekstland Norge anser som strategisk viktige.

I tillegg vil rådet ha økt satsing på forskning og bærekraftighet.

- Morgendagens problemer må løses i dag, understreker Erle Holstad Wright.

Les også: - Vi kan tenke friere

Her er NHH-studentenes «supergruppe»
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.