Hun har tatt en pause fra doktorgradsarbeidet for å drive business. Han tok bachelor i økonomi og gikk videre til mekatronikkstudier. Innimellom har han vunnet tittelen Norges sterkeste mann.

Akkurat nå handler det meste om Talk Forum Talentjakten for Hege Marie Mandt (32) og Per Andrew Lier (25). Inspirert av The young ambassaders leadership i Oslo, etablert av toppstudenten Kenneth Sydhagen, har de sammen startet et eget talentutviklingsprogram for de beste studentene på Sørlandet. Sist uke ble 12 studenter, alle fra Universitetet i Agder, plukket ut etter nøye utsiling foretatt av samarbeidspartner Manpower.

To verdener
– Dette er et forsøk på å få de beste studentene på Sørlandet til å se mulighetene som ligger i de større bedriftene her i regionen. Men like mye å få bedriftene til å få øynene opp for talentene. Det er utrolig mye spennende som skjer her i regionen, men akademia og næringslivet synes å leve i to vidt forskjellige verdener, sier Lier.

– Og satsing på elitestudenter er jo nesten blitt et skjellsord. Her får vi lov til å løfte opp de aller beste, legger Mandt til.

Foreløpig drives prosjektet fullstendig på dugnad. Og samarbeidspartnerne har foreløpig ikke bidratt med penger, men det blir trolig neste steg.

– Om dette blir suksess vil vi nok legge listen enda høyere neste år. Potensialet er enormt. Næringslivet i regionen er på desperat jakt etter kompetente hoder. Og disse studentene er ekstremt attraktive, sier Lier.

Hemmelige oppgaver
Talentene skal det neste halvåret både bli tildelt egne mentorer og gå gjennom seks-åtte samlinger med samarbeidspartnerne der både bedriftene og studentene skal bli bedre kjent. Og den første oppgaven fikk talentene allerede denne uken under Agderkonferansen i Kristiansand. Da var det minglekonkurranse. Utstyrt med nye visittkort skulle de forsøke å knytte så mange kontakter som mulig med konferansedeltagerne. Og i etterkant vil konferansedeltagerne bli kontaktet og forespurt hvilke av talentene som gjorde mest inntrykk.

– Alle ser behovet for talentprogrammet. Universitetet også. Alle som har blitt forespurt har tent i hundre. Det er nok lønn for oss i år, sier Hege Marie Mandt, som ikke helt våger å tenke på hva dette kan bli om fem år. Men det er ikke noe å si på ambisjonsnivået.

Får nettverk selv
– Om fem år har vi løftet dette opp på et helt annet nivå. Kanskje vi da vil ha etablert et nasjonalt talentprogram.

– Og ha fulltidsjobb?

– Det har vi ikke tenkt så mye på. Men det er klart at det hadde vært fantastisk om vi klarer å bygge en organisasjon rundt dette, sier Mandt.

– Men hva har dere to foreløpig igjen for alt arbeidet?

– Først og fremst et fantastisk nettverk. Vi har lagt ned enormt med tid på dette de siste månedene, men har samtidig fått voldsomt mye igjen, mener Per Andrew Lier.

 

Birte Borgund (22)
HR- og organisasjonsutvikling, Universitetet i Agder (UiA)
- Jeg har lyst til å utvikle lederegenskaper og lære av og om de spennende bedriftene som er med som støttespillere i Talentjakten. Dessuten ser jeg frem til teamarbeid med de andrekandidatene.
Drømmejobben: I en bedrift, gjerne privat, med en større HR-avdeling. Og gjerne på Sørlandet.

Magnus Krogstad (22)
Økonomi/administrasjon, UiA
- Jeg ser frem til å bli utfordret på ting jeg vanligvis ikke blir utfordret på. Dessuten å bli kjent med næringslivet i regionen og skaffe meg et komparativt fortrinn i forhold til andre som søker de samme jobbene som meg.
Drømmejobben: Gjerne innen olje eller laks. Og så skal jeg bli sentralbanksjef når jeg fyller 50.

Nikolai Høibo (25
Master international management & strategy, UiA
- Her får vi en unik mulighet til å knytte kontakter og bygge et nettverk mellom sultne studenter og næringslivet.
Drømmejobben: Jeg jobber nå med Norges første toppkandidatprosjekt. Det inkluderer blant annet et bokprosjekt som heter «Fra stryk til toppkarakter – superstudent uten supertalent». Jeg håper talentprogrammet skal bidra til realiseringen av dette.

Leif Inge Leirflåt (24)
Master samfunnskommunikasjon, UiA

- Jeg synes det er spennende å jobbe i team sammen med andre ambisiøse og engasjerte studenter.
Drømmejobben: Gjerne på Sørlandet – og gjerne internasjonalt og strategisk med nye markeder.

Simen Roverud (23)
Master industriell økonomi og teknologiledelse, UiA

- I dette prosjektet får vi innsyn i hvordan store bedrifter i regionen tenker og arbeider. Det er spennende i seg selv. Jeg er dessuten på jakt etter en spennende masteroppgave som jeg håper å finne i den prosessen vi nå går inn i.
Drømmejobben: I en større bedrift, gjerne på Sørlandet. Det er langt nok unna Sandefjord til at mamma ikke kommer på besøk hver helg.



Flere saker om nettverk:

<b>Elitenettverk for de beste studentene </b>

<b>Arbeidsgivere slåss om sjeldne datajenter</b>

<b>- Et utenlandsstudium kan være x-faktoren </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.