-Forrige gang ble jeg presentert for så utrolig mange spennende mennesker. Jeg bare måtte komme tilbake, sier Kristina Kollerud.
Hun er en av rundt 70 mennesker som prater livlig over potetgull og medbragt drikke i en leilighet like bak slottet. Hadde det ikke vært for de fire foredragene som avbryter festen og det faktum at nesten ingen kjenner hverandre, hadde det vært som en hvilken som helst annen fest. Men deltagerne har egentlig bare én ting til felles: De er medlemmer av Ansa Alumni, festarrangøren som er en av stadig flere norske alumniforeninger som systematiserer og pleier kontakt med tidligere studenter og arbeidstagere.
Gjennomsnittsalder: 40 år
- Jeg vil bare gjøre dere oppmerksom på denne, sier Jørn Lein-Mathisen (38) og dunker pekefingeren i lappen på inngangsdøren. «Chatham House Rule», står det, noe som innebærer at man ikke kan sladre om det som blir sagt mellom Frogner-leilighetens fire vegger.
Tre ganger har Ansa, foreningen for utenlandsstudenter, prøvd å lage et alumni. Neste år feirer dette forsøket ti år. Alumnigrunnlegger Lein-Mathisen har fått det til.
- Det går ikke an å bygge et nettverk bare med 25-åringer. 30-åringene kommer ikke om det ikke er 40-åringer der. 40-åringene kommer ikke om det ikke 50-åringer, sier han.
Håndplukket gjester
Ansa Alumni teller 2200 medlemmer, men for å sikre at det ikke bare er klatresyke 20-åringer som møter opp, har styret først håndplukket dem de vil skulle komme på festen, deretter har de åpnet listene for alle. Dagen før arrangementet fikk gjestene med bekreftet billett vite hvor det skulle foregå.
- Vi som har studert eller jobbet i utlandet, har behov for en arena der vi bare kan «nettverke», sier Lein-Mathisen, før han presenterer foredragsholder og headhunter Baard Storsveen med følgende ord:
- Dette er mannen å gi cv og visittkort til.
Karrierebooster
- Et alumninetttverk kan åpne for nettverksbygging med nye og gamle kontakter - hjelpe deg til å åpne dører i karrieren, sier Hannah Larsson, karriereveileder for Handelshøyskolen i Göteborg.
Hun står på flyplassen i Stavanger etter å ha holdt foredraget «Alumni, karriere og næringslivssamarbeid» for 29 norske alumniledere fra 15 utdanningsinstitusjoner. Det er femte gang treffet arrangeres, og antallet deltagere er rekordhøyt.
Rekordmange alumni
Etter å ha brukt forrige tiår på å slå rot, blomstrer endelig alumnimiljøet. BI har 22.000 alumnimedlemmer og vokser med flere enn de uteksaminerer. Universitetet i Agder har lyst til å være med, og Høyskolen i Buskerud forbereder oppstart.
- Alumni er en fantastisk ressurs når det gjelder informasjon. Søker du jobber, kan du finne ansatte fra samme alumni og si «Hei, jeg ser du har studert på samme sted, du har en spennende jobb, hvordan kommer jeg meg dit du er?», sier Larsson.
Nettverk gir innsikt
- Nettverksbygging er et litt kjipt ord, men det handler bare om at man liker å møte andre mennesker. Alle har nytte av det, både profesjonelt og privat, sier Kristina Kollerud.
Hun arbeider som informasjonsrådgiver i en butikkjede og snakker med Frp-representant Harald T. Nesvik idet DN griper fatt i henne. Hun fikk invitasjon til arrangementet via en bekjent, og har ikke selv vært involvert i Ansa.
- Det er veldig nyttig å få input og høre problemstillinger bli angrepet og debattert på nye måter. Man får innsikt i ulike bransjer, sier Kollerud, som også leder alumniet til kommunikasjonsstudentene på BI.
- Møter man ikke nok folk på byen og på jobb?
- Nei, byen er én arena. Her får du snakke med folk, og virkelig bryne deg på samfunnsdebatter. Jeg synes dette er en mye mer stimulerende setting å møtes i enn på en bar. Unnskyld meg, men nå må jeg gå og finne Kimberly for å høre mer om temaet hennes. Det var virkelig spennende, sier Kristina Kollerud og strener mot kjøkkenet.
Flere saker om alumni:
Nettverk i pokingens tid
Hvorfor vil ikke skolen gi slipp på studentene?
NETTVERK OGSÅ I SHIPPING
Se videoen "- Ikke sidrompa, men jævlig spennende og kule":(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.