Som jobbsøker kan det være lurt å demonstrere sine teknologiske ferdigheter. Men bør du kombinere rollene som jobbsøker og sosiale medier-entusiast?

Absolutt ikke, skriver rekrutterer Jenny Foss i en bloggpost på nettstedet thedailymuse.com.

Foss sier hun stadig oftere opplever at kandidater sender en «takk for sist»-melding til drømmearbeidsgiveren på Twitter eller Facebook like etter jobbintervjuet. Det er helt feil, mener Foss, fordi:

1. Det er forferdelig upersonlig

Hvem prøver du å takke? Intervjueren, som du bør takke direkte, eller alle følgerne til firmaet som helhet?

2. Det lukter snikskryting

Vi vet at du vil vi skal tenke at du sender en ektefølt takk, men når vi leser slike meldinger kan vi ikke la være å tenke at det du egentlig sier er: «In your face, alle som følger denne siden. Jeg hadde nettopp et intervju med dem!» skriver rekruttereren.

3. Du kan ikke snakke direkte med personen som intervjuet deg

En vel gjennomført takk for intervjuet innebærer at du forteller intervjueren direkte at du virkelig satt pris på muligheten. Da kan du også oppsummere samtalen og vise hvilke temaer du synes var mest interessante. Det tydeliggjør at du har en genuin interesse i organisasjonen, og kan tilføre verdi. Det kan man ikke oppnå med en melding på Facebook-veggen.

4. Du virker lat

Det tar ikke lenger tid å sende en takknemlig epost direkte til intervjueren enn å poste en melding til henne på firmaets Facebook-side.

Les flere saker fra DN Talent

Jobbintervjuet avgjørt på fire minutter

Dette betyr intervjuernes tilbakemelding egentlig

Disse ordene må du droppe i CV-en (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.