Norske studenter blir fattigere og fattigere, og det til tross for at et av målene med kvalitetsreformen var å sikre studentene mer penger å rutte med.

I 2002, året før kvalitetsreformen ble iverksatt, fikk studenter 80.000 kroner i året i lån og stipend fra Statens lånekasse. Før skoleåret 2010/2011 steg beløpet til 89.000 kroner i året.

Justert for inflasjon var studielånet i 2002 verdt 93.588 2010-kroner. Dette betyr at studielånets verdi har sunket med fem prosent, skriver Bergens Tidende på sine nettsider .

Dersom studielånet hadde fulgt lønnsveksten fra 2002 til 2010, ville studiestøtten ha vært på 114.602 kroner.

Må jobbe ved siden av studiene
I dag må 94 prosent av studentene jobbe ved siden av studiene.

Lederen i Norsk Studentorganisasjon (NSO), Kim O. Kantardjiev, er ikke fornøyd med situasjonen.

- Det er i utgangspunktet ikke noe problem at studentene jobber, men det er et problem at de er nødt til å jobbe. I perioder kan det være behov for å bruke all tid på studier, men det er nesten umulig å få til med dagens system, sier Kantardjiev til Bergens Tidende.

NSO har bedt om at grunnstøtten øker til folketrygdens grunnbeløp, noe som i 2010 tilsvarte 113.461 kroner.



Flere saker fra DN Talent:

«Verden er i forandring, men det er vi som må forandre den»

- En ny generasjon politikere står fram

«Hvorfor svømte du ikke bare til land?» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.