– Hva er det mest nyttige du lærte i studietiden?

– Helt klart evnen til å lære, og det å klare å ha en jobb samtidig. Jeg har alltid jobbet ved siden av studiene, og det har vært en stor fordel i yrkeslivet. Da utvikler man en høy arbeidskapasitet. Jeg ble også veldig fokusert når jeg holdt på med studiene, samtidig som jeg klarte å finansiere store deler av studietiden.

– Hvorfor ville du jobbe ved siden av studiene?

– For meg var det aldri noe alternativ. Jeg hadde ingen oppsparte penger eller foreldre som hadde satt av penger til studier. Da jeg dro til USA, dekket studielånet kun skolepenger. Skulle jeg leve der, måtte jeg jobbe.

– Var det relevante jobber du hadde?

– Nei, eller jo, jeg mener det er relevant. Jeg jobbet i serveringsbransjen, og det var greit å bruke fritiden på å servere andre øl istedenfor å drikke det selv. Jeg følte jeg tok del i utelivet selv om jeg ikke gjorde det. Jeg fikk veldig respekt for at en jobb er en jobb, og at alle oppgaver skal løses.

– Hva har du lært i det siste?

– Jeg har lært om det politiske landskapet i Norge. Jeg har brukt ett år på å sette meg inn i de ulike partiene, jeg har fulgt med i alle debatter, lest perspektivmeldingen og analyser av norsk økonomi. Jeg har lest meg opp på utenrikspolitikken, og prøvd å forstå hva som er de store oppgavene politisk i Norge. Slik at jeg vet hva jeg kunne velge.

– Det er ikke fordi du håper på et jobbtilbud fra Erna Solberg?

– Overhodet ikke, jeg trives veldig godt som næringslivsleder. Men som næringslivsleder synes jeg man har et ansvar til å sette seg inn i den økonomiske politikken.

– Hva skulle du ønske du hadde lært på skolen?

– Jeg skulle ønske at jeg hadde lært mer om praktisk ledelse, konsekvenser av nedbemanning og om NAV-systemet.

– Hva ville du studert i dag?

– Jeg drømmer litt om å realisere en doktorgrad innenfor ledelse. Kanskje innen ti år?

– Er det for mange som studerer i Norge?

– Nei, det synes jeg ikke. Kunnskap er Norges største konkurransefortrinn, og det kan aldri bli nok studenter. Men alle trenger ikke å studere i syv år.



Les tidligere Liv Og Lære-spalter:

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.