Det er ikke bare NTNU-studenter som har ansatt seg selv i sommer.
Det har også BI-student Malin Sjoner (25). Takket være grundig research på støtteordninger og samarbeidspartnere kan hun bruke sommerferien til å utvikle forretningsideen sin.
– Jeg har vel aldri vært så flink til å leve med stramt budsjett som nå, sier hun.
Les: Pop med entreprenørskap blant unge
Mens hun jobbet som servitør på restaurant fikk Sjoner og kollega Arild Fagerland ideen til Corbell Workbox, en digital løsning for turnuslister rettet mot servicenæringen.
Årets studentprosjekt
Ett år senere har de fått etableringsstipend fra Innovasjon Norge, og Sjoner vant i vår
"Årets studentprosjekt"
i regi av Finn.no og Universum.
Uten pengene fra Finn.no og Innovasjon Norge hadde hun vært nødt til å ta en annen sommerjobb. Nå kan bruke ferien på å utvikle en forenklet prototype av applikasjonen. Håpet er at den skal generere annonseinntekter, vekke interesse hos investorer og hjelpe gründerprosjektet videre.
– I stedet for å sitte i ro og vente på mer støtte og investorer, tror jeg det er smart strategisk å gjøre det vi kan med de midlene vi har, sier hun.
Henter kompetanse
Prototypen utvikler hun i samarbeid med konsulentselskapet Computas, for som den tidligere ballettdanseren sier: « Jeg kan jo ikke software».
– Som gründer må man tenke sånn «ok, dette kan jeg ikke, så hvor kan jeg gå og finne dem som kan det?» At jeg skulle lære meg det selv, tror jeg ikke hadde vært fornuftig bruk av tid, sier Sjoner som studerer økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI.
Bruker disiplinen fra ballett
I tillegg jobber hun femti prosent for et kommunikasjonsbyrå og har siden ifjor sommer lagt ned rundt 20 arbeidstimer i uka på Corbell Workbox.
– Jeg har god bruk for disiplinen jeg lærte av min russiske ballettlærer, den har jeg bruk for hver eneste dag. Har man drevet med sport eller ballett, lærer man mye som man indirekte har bruk for i næringslivet, sier Malin som også har en bachelorgrad i ballett i bagasjen.
– Hva handler den russiske disiplinen om?
– At du aldri er god nok.
– Uff da?
– Nei-nei, du må bruke det på en positiv måte, som en motivasjon. Du må gjøre ditt ytterste i dag for å bli bedre enn igår, sier hun.
Lettere å satse som ung
– Hva slags fordeler får du ved å jobbe for deg selv?
– Det gir meg veldig mye energi og stolthet over det jeg klarer å gjøre. Du lærer alt mulig, investorrelasjoner, finans, ulike forretningskulturer. Det er et krasjkurs i alt, og jeg tror nok det vil gjøre meg interessant for arbeidsmarkedet etterpå.
– Selv om CV-en din viser at du brukte tiden din på et selskap som kanskje ikke finnes om noen år?
– Ja, der er jeg ganske uredd. Jeg satser ikke hus og hjem på dette, jeg går på skole og har et godt karaktersnitt. Det verste som kan skje, er at jeg lærer noe. Det er en større utfordring for de som er i fast jobb, de må ta et valg om de vil satse eller ikke. sier hun.
Regnestykket: Slik finansierer Malin Sjoner sommeren
Prispenger fra Universum/Finn.no: 30 000.
Etableringsstøtte fra Innovasjon Norge: 100 000
Selvfinansiering: 30 000
Utviklingshjelp fra Computas, rabatter og time, verdi cirka 200.000.
Les mer om unge ledere:
Solgte onepiecer for 72 millioner
Mia (19) skulle ta et friår etter videregående (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.