Nærmere 20.000 høydemeter møter den norske duoen og de andre rytterne som sliter seg gjennom de syv etappene i sykkelrittet Transalp, med dagsetapper opp mot 16 mil.
Tomannslag
– Det er halvveis i rittet det er aller tøffest. Når det pøsregner, og stigningen er 2000 høydemeter, kan man se mørkt på det. Da er det viktig som lag å støtte hverandre opp, sier Eivind Gundersen (46).
Visma-direktøren utgjør sammen med kameraten Lars Atle Holm (45) et slagkraftig tomannslag. I bakkene gjennom fjellene i Mellom-Europa kan de klatre helt opp mot to og en halv time i et og samme fjellpass.
– Sist vi var med var det bakker helt opp mot 25 grader. Klarer man ikke å holde i gang da kommer man ikke i gang igjen, sier Holm som til daglig er økonomidirektør i Røde Kors.
Holm sier en stor del av den rolige treningen skjer til og fra jobb, tre mil hver vei. I tillegg sper han på med tøffere økter og lengre turer. Gundersen har lagt en del av herdingen til runder opp og ned den velkjente klatringen til Tryvann i Oslo.
Godt kjent
– Vi har kjent hverandre i 25 år og blant annet bodd sammen som studenter. Vi kjenner hverandre veldig godt og det er en viktig forutsetning. Når det drar seg til, må man ha respekt for hverandre, sier Gundersen.
Rittet er helt klart av det seriøse slaget, da Holm og Gundersen har sett både teambusser og utøvere som er sponset «fra topp til tå». Men i 2013, da de for første gang var med i landeveisutgaven, ble de nummer 23 av 244 lag i masterklassen, klassen for godt voksne menn.
– Vi er nok ganske utholdende og seige både Eivind og jeg. Vi har holdt på i mange år. Men dette er et langt steg videre fra Birken, sier Holm som sier at de nå er en gjeng som drar nedover og utgjør flere lag i konkurransen.
Fikk feber
I 2010 ble duoen virkelig satt på prøve da de deltok i terrengversjonen. Da stilte Holm til start med feber på dag seks. Det så mørkt ut, men likevel ble rittet fullført.
– Jeg måtte rett og slett gå i kjelleren for å komme meg i mål. Kroppen ble syk etterpå også, og sa ifra, sannsynligvis. Men man går inn i en konkurranseboble og alt utenfor betyr ikke noe, sier Holm.
Les også om:
Mastergradene som gir jobb: De sikre mastergradene
Eivind Reiten refser Statoil-kulturen: Tar oppgjør med Statoil
Valutalån ble privatøkonomisk mareritt: - På 45-årsdagen til kona ifjor, økte lånet vårt med nær 2,5 millioner
Se på DNtv:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.