Kerry sa en halvtime før børsstengning at USA vil holde Syrias regjering ansvarlig for det han beskriver som "moralsk obskjøn" bruk av kjemiske våpen mot eget folk.
- Om det blir bråk og det eventuelt kan bli gjengjeldelse som igjen påvirker amerikanske eiendeler, blir folk litt redde, sier sjeftrader Frank Ingarra hos NorthCoast Asset Management i et telefonintervju med Bloomberg News.
- Det gjør at folk trekker seg tilbake og tar ned risikoen ved å selge seg ut, fortsatte Ingarra.
Snytt for reprisen
Etter opptur sist uke var investorene i USA klare for reprisen på mandag. Etter to uker med nedgang klarte igjen S & P 500-indeksen å ende i positivt terreng forrige uke som helhet.
De tre nøkkelindeksene beveget seg litt i begge retninger fra start. Men etter den vaklende starten vippet alle de tre indeksene i pluss. Men det var inntil Kerry talte.
Før børsen åpnet kom det tall som viste at ordreinngangen for varige goder falt mer enn ventet i juli. Mens det var ventet en nedgang på 4,0 prosent endte fasiten på minus 7,3 prosent, viser ferske tall fra amerikanske statistikkmyndigheter.
Kan utsette Feds tilbaketrekking
- Dette er nok et tall som indikerer en sakte gjeninnhenting, sier investesteringssjef Eric Teal hos First Citizens BancShares i et telefonintervju med Bloomberg News.com.
- Gitt at Feds posisjoner er avhengig av data tenker jeg at dette betyr at det er blir høyerer odds for at det blir mindre innstramming enn mer, utdyper han.
Det amerikanske markedet er fortsatt svært opptatt av når den amerikanske sentralbanken vil starte å trekke tilbake pengene de bruker på å kjøpe obligasjoner. Spekulasjonene har ridd markedet som en mare siden mai, da Bernanke først indikerte at kuttene kan begynne i år.
Dagens tall for ordre av varer som er ment å vare mer enn tre år kan bidra til at utsette tilbaketrekkingen av de amerikanske stimuliene som har bidratt til å sende markedene opp mer enn 150 prosent siden bunnen i mars 2009.
Før offentliggjøring av tallene hadde 65 prosent av økonomene Bloomberg har snakket med anslått at den amerikanske sentralbanken vil ta det første skrittet tilbake på sitt møte 17.-18. september.
Tesla topper
Mens indeksene fortsatt var i pluss var det blant annet bilprodusenten Tesla som var med å trekke indeksene oppover. Den populære elbil-produsenten ble på det meste handlet til 173 dollar. Det ga selskapet en markedsverdi på mer enn 20 milliarder dollar. Aksjen har tatt femganger siden nyttår, da aksjen ble omsatt til drøyt 35 dollar.
Markedet har bitt seg merke i at selskapet nå tre år etter børsintroduksjonen har planer om å levere 21.000 enheter av flaggskipmodellen Model S, mens målet er å doble dette i 2014.
Les også: Tesla Model S: Elektrosjokket
Selv om Kerrys tale også påvirket Tesla-aksjen, endte den likevel opp 1,5 prosent til 164,22 dollar.
Da børsen stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut på Wall Street: