Det har gått tre uker siden det ble kjent at noen vurderer å legge inn bud på det norske videokonferanseselskapet Tandberg. Ingen nye meldinger har kommet fra selskapet selv, eller selskapet de fleste tror står bak det mulige budet, nemlig oppkjøpsfondet Silver Lake.

– Vi tror fremdeles det er en signifikant sannsynlighet for at et bud på selskapet kan komme, men vi føler at usikkerheten rundt et mulig bud har økt, skriver tre analytikere i SEB Enskilda i en oppdatering.

I balanse
Ole Petter Kjerkreit, Lars-Tore Turtveit og Peder Strand står bak oppdateringen. På bakgrunn av den økte usikkerheten mener de dagens aksjekurs nå er mer riktig enn den har vært.

- På kort sikt er risiko og belønning nå mer balansert, skriver de.

Mange analytikere har kursmål godt over dagens kurs. SEB Enskilda har et 12-måneders kursmål på 130 kroner.

Tre muligheter
Analytikerne nevner tre scenarier. Det ene er at oppkjøpsfondet Silver Lake kommer med bud, trolig rundt 127 kroner eller litt høyere. Men de nevner også flere grunner til at Silver Lake kan trekke seg. Blant annet kan de få problemer med finansieringen eller at ikke tror budet vil få 90 prosent aksept fra aksjonærene. Denne begrunnelsen tror ikke analytikerne vil bli utslagsgivende.

Det tredje alternativet er at en annen aktør kommer med konkurrerende bud. I så fall er bud over 140 kroner ikke umulig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.