Etter flere dager med krig i mediene, ser det ut til at striden om Agasti og oppkjøpet av Wunderlich Securities flytter inn i rettssalene, skriver Dagens Næringsliv.
Torsdag ettermiddag sørget Agasti for å gjøre en rettet emisjon mot investorer som er positive til oppkjøpet av Wunderlich. Amerikanske Wunderlich har frem til nå hatt Alfred Ydstebø som hovedaksjonær, mannen som også er sentral i Agasti både som aksjonær og toppsjef.
Agasti-opprørerne savner informasjon fra selskapet, og reagerer på selskapets hasteemisjonen, som de ikke selv fikk delta på.
Ifølge Finansavisen skal de allerede igår ha levert inn en begjæring om midlertidig forføyning for å stanse emisjonen i Agasti.
Fikk kjøpe seg opp
Årsaken er at tre vennligsinnede aksjonærer får anledning til å gjøre opp for tegninger i en hasteemisjon, men aksjonærene som tegnet seg i den ordinære emisjonen i mai, må ventet til etter den forestående generalforsamlingen før de får sine aksjer. Det betyr i praksis at deres eierandel på 21,6 prosent blir utvannet for en periode.
- Det er ekstremt grisete. De var tydeligvis desperate, og ante konturene av et nederlag, sier investor og meglernestor Jan Petter Sissener til Finansavisen. Han har gått i bresjen for opprøret.
Opprørerne mener det ikke foreligger noen uavhengig verdivurdering av Wunderlich. Meglerhuset Arctic Securities har gjort en vurdering av bytteforholdet, men partner Jon Gunnar Pedersen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at de ikke har foretatt en fullstendig verdivurdering.
Ingen «due dilligence»
- Vi har gått gjennom vurderingene til styret og regnet på verdier basert på begrenset tilgang til tallmateriale. Det var oppdraget vi forholdt oss til. Selskapet har ikke holdt tilbake noen informasjon, sier han.
Pedersen kan fortelle at Arctic ikke har foretatt noen "due diligence". Men de basert seg på en "relativt fersk" slik gjennomgåelse fra revisor.
Opprørerne stoler ikke på utregningen som viser at det skal være mulig å hente hjem kjøpet basert på synergieffekter. Til dette svarer Pedersen at de ikke har funnet grunn til å tvile på at det er mulig å hente slike synergier.
Ole Peter Lorentzen som er en av opprørerne sier at aksjonærene savner nødvendig informasjon, og reagerer på torsdagens hasteemisjoner.
- Vi mener at de siste hasteemisjonene er brudd på prinsippene om god selskapsstyring, og vi er i tvil om hvorvidt de overhodet er lovlige i forkant av en avstemning om oppkjøpet i Wunderlich, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.