- Slik det er i dag vil vi anbefale butikkene ikke å ta inn Android-telefoner, sier analysesjef i selskapet Gartner, Leif-Olof Wallin.
Han mener at operativsystemet Android fortsatt er for ungt og fraksjonert til å være på markedet.
- Generelt sett ser vi at Android er dårligere enn sine konkurrenter, de ligger langt etter i både funksjonalitet og sikkerhet, sier Wallin.
Det vil for eksempel si at passordkrypteringen er dårligere på Android-telefoner, påpeker han.
Android er et Linux-basert operativsystem for mobiltelefoner utviklet av Google. Systemet kom på markedet i 2007, og blir sett som den største konkurrenten til Iphones OS operativsystem.
For sjelden brukbare systemoppdateringer
- Et av de største problemene med Android er at mobiltelefonene ikke klarer å bruke mange av programvareoppdateringene som kommer. Kunden blir derfor sittende igjen med et gammelt produkt, sier Wallin.
Tall fra mobiloperatøren Netcom viser at noen av de mest solgte Android-telefonene er telefoner med utdaterte operativsystemer.
Wallin mener også at det er for dårlig at ikke alle Android-telefonene får tilgang til den nyeste programvaren fra Google. Bare den nyeste Samsung-telefonen får tilgang på Android 4.0 Ice Cream Sandwich, som er den nyeste programvaren for Android.
Netcoms statistikk viser at nordmenn generelt er flinke til å oppdatere telefonene sine når de kan. Men Wallin mener at disse tallene hadde vært enda bedre om det var like lett å oppdatere Android som det er å oppdatere Iphone og Nokia.
Ligger etter
Sony Ericsson er dårligst på å oppdatere telefonene sine, ifølge statistikken fra Netcom. Mobiltelefonen Sony Ericsson X10 mini pro ble i fjor lansert med operativsystemet Android 1.6, som var et utdatert system allerede før telefonen kom på markedet. Nå går det an å oppdatere denne telefonen til Android 2.2.
- Vi jobber hardt hele tiden med å holde våre telefoner oppdatert. Vi sluttet å selge X10 mini pro for fire måneder siden, og alle telefonene våre er nå oppgradert til nyeste programvare, sier Norgessjef i Sony Ericsson, Erik Sandsmark.
Les også: Slik blir neste generasjon Android
- Det er få som er så oppdaterte på mobile operativsystemer at de av seg selv vet hvilke som er de nyeste, sier Wallin.
Google må gjøre det lettere for brukerne sine å være oppdatert, mener han.
- Vi var veldig tidlig ute med Android Gingerbread 2.3. Vi har en ambisjon om å hele tiden følge de nyeste Android-oppdateringene som gjøres tilgjengelig for oss, avslutter Sandsmark.
Google ønsker ikke å kommentere analyserapporter, eller Wallins meninger.
Les også: Android trues av Apple (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.