I sitt første intervju siden hun tok over sjefsstolen i Yahoo, avslører Marissa Mayer hvordan hun prioriterer livet sitt:

- Jeg tror at for meg er det Gud, familien og så Yahoo. I den rekkefølgen, sier den ferske toppsjefen i et intervju med Fortune.

Mayer kommer fra jobben som Google-sjef, og har allerede gjort flere tiltak for å snu Yahoo. Hun har blant annet tatt inn en ny markedssjef og ny salgs- og HR-sjef. Hun har også forsøkt å øke arbeidsmoralen hos de ansatte, ved å innføre gratis lunsj og gi ut gratis iPhoner, Android-telefoner og Windows-telefoner.

Yahoo har over 700 millioner brukere, og aksjekursen er opp 19 prosent siden Mayer tok over ifjor sommer.

Hun har imidlertid en lang vei å gå, og sier at et fullstendig snuoperasjon vil ta flere år. Hun ønsker å gjøre Yahoo til et vekstselskap igjen, gjennom å bli ledende på blant annet mobilapplikasjoner. Det kan bli utfordrende for et selskap som ikke engang har sin egen nettleser eller operativsystem.

Men Mayer er optimist:

- Når man ser på hva folk ønsker å se på på telefonene sine så er det mail, vær, aksjekurser og nyheter. Det er dette Yahoo driver med. Det er en stor mulighet for oss fordi vi har innholdet og informasjonen folk vil ha på telefonen sin, sier hun.

Nå må all denne informasjonen gjøres lett tilgjengelig på mobiltelefonene, ved å få Yahoo til å bli en applikasjon man må ha.

Les også: Går fra Google til Yahoo (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.