Da Ludo-tidsplanen sprakk, gikk Vollvik for plan B. Pengene fra aksjesalget i Travel Invest er nok til å unngå konkurs. Dermed slipper den gjeldstyngede investoren å møte i Bergen tingrett tirsdag morgen, bekrefter Idar Vollvik selv overfor DN.no.

- Nå har jeg gjort opp for meg - det var jo ingen vei utenom. Det er veldig godt at dette endelig er over, å ha noe sånt hengende over seg er aldri kjekt, sier Vollvik.

Les mer: Vollvik gikk for plan B

Kemneren i Bergen kjente ikke til innbetalingen fra Vollvik før helgen, og på Bergen tingretts nettsider står det fortsatt opplyst at Vollvik og Kemneren i Bergens advokater skal møtes i rettssal 3E klokken 10.00 tirsdag 23. november.

- Nei, saken er nå trukket - og jeg har unngått konkurs, sier Idar Vollvik til DN.no.

- Jeg har ikke tenkt å møte i tingretten. Det slipper jeg.

- Handler om å unngå å bli tynt ihjel
Mobilgründeren skyldte over 17,2 millioner kroner i skatt. Kemneren tok derfor pant i Vollviks hus i Bergen for kravet, skrev Dagens Næringsliv i juni. Hver måned måtte han betale 118.000 kroner i forsinkelsesrente til skattemyndighetene.

- Det er ikke så morsomt å måtte pantsette huset, men jeg har et veldig pågangsmot til å reise meg igjen og energi til å stå på, sa Vollvik til DN da.

Og pågangsmot og selvtillit har han fortsatt nok av:

- Ting har gått nokså bra for meg de siste par årene, vil jeg si, men det handler om hvordan man skal skrape sammen nok cash uten å bli tynt ihjel. Når du har cash, så kaster bankene penger etter deg. Mangler du cash, blir du tynt. Jeg eier mange ting og har store verdier, men i bedrifter hvor det har vært vanskelig å få ut cash, sier Vollvik til DN.no.

Rotet bort alt
Mobilgründeren Vollvik tjente som kjent én milliard på å selge Chess, for deretter å rote bort alle pengene på ellevill aksjehandel på Oslo Børs - pluss et par-tre hundre millioner til.

Men nå er Vollvik i ferd med å ta igjen noe av det tapte:

- Jeg har hatt det veldig tøft, jeg har det. Men de to siste årene har det gått utrolig bra for meg. Jeg har gått fra økonomisk ruin til å kutte gjelden kraftig - og i dag eier jeg store verdier i mange selskaper, sier Vollvik. Han anslår at han nå sitter igjen med 50 millioner kroner i ekstern gjeld.

Ludo-planen sprakk
For å unngå konkurs denne gang prøvde Vollvik å kvitte seg med gjelden ved å selge deler av aksjeposten sin i Ludo. Planen var at mobilselskapet skulle gjøre et oppkjøp og finansiere dette gjennom å hente inn 200 millioner kroner til en kurs på 50 kroner. Samtidig skulle Vollvik selge aksjer til samme kurs for å kvitte seg med skattegjelden.

Nøkkelen var at Ludo etter oppkjøpet skulle nå en omsetning på 500 millioner i året.

Denne planen tok imidlertid lenger tid enn planlagt å få i mål. Derfor ble Vollvik nødt til å finne en annen løsning. Utveien ble altså å selge aksjene i Travel Invest. Arthur Kordt, daglig leder i Travel Invest, bekreftet før helgen at han hadde lagt inn bud på Vollviks aksjer i selskapet.

Les også: Vollviks drøm i filler

<b>Vollviks hus pantsatt til pipa</b>

<b>Her er 2011-aksjene</b>
<b>Seismikkgalskap på Børsen</b>
<b>- Må bli dratt etter håret for å endre skattepolitikk</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.