Mandag kveld amerikansk tid nådde den digitale valutaen «Bitcoin» sitt høyeste verdinivå noensinne med en verdi på 900 dollar.

«Oppgangen i natt tilskrives en høring i det amerikanske Senatet om digitale valutaer og hvorvidt de representerer en trussel. I hovedsak var svaret nei, og bitcointradere venter at bitcoins dermed kan få en bredere aksept», skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal i morgenrapporten fra DNB Markets i dag.

Han peker imidlertid videre på at «Bitcoin»-kursen raskt falt igjen etter oppgangen til 585 dollar, før den har steget jevnt det siste døgnet til like under 800 dollar, eller 2400 kroner.

Følger opp
Gårsdagens høring kom som følger av et brev fra «Department of Homeland Security» hvor departementet rettet spørsmål til Senatet om hvordan de hadde planer om å takle truslene som ligger i bruken av digital valuta. Møtet skal følges opp i dag med et møte i Senatets bankkomité, skriver CNBC.

I forkant av høringen sendte sentralbanksjef i USA Ben Bernanke et brev hvor han understreker at Fed ikke har autoritet til å ha oppsyn med digitale valutaer, men at slike valutaer kan være lovende på sikt dersom de fremmer raskere og sikrere betalingsløsninger.

Optimistiske
«Mange av oss i industrien mener at det kun er positivt om myndighetene ønsker å innlede et samarbeid, eller innfører reguleringer rundt bruken av Bitcoin og selskaper som jobber med å selge denne valutaen», sier administrerende direktør Bobby Lee i BTC China som er en av verdens største forhandlere av Bitcoin.

Han beskrev seg selv som forsiktig optimistisk etter gårsdagens møte.

«Først og fremst bør myndighetene innføre lisenser for de som ønsker å selge Bitcoins», sier Lee til CNBC.

Han tror hvordan bruken utvikler seg i Asia og spesielt Kina vil være toneangivende for hva som vil skje med valutaen i resten av verden, fortsetter det amerikanske nettstedet.

Populært
Det siste halve året har den digitale valutaen blitt stadig mer populær, til tross for at den fikk en kraftig tilbakegang da det ulovlige nettstedet «Silk Road» ble stengt tidligere i høst. Siden da har imidlertid valutaen steget jevnt ettersom bruken har økt.

Siden November ifjor har den digitale valutaen økt fra 11 dollar til over 700 dollar i dag.

Den digitale valutaen er ikke autorisert av noen bank, men kan lages av datamaskiner med høy kapasitet gjennom en prosess som kalles «mining».

Les også:
Digital valuta falt etter stenging av narkoside
Virtuell valuta gjennom taket
Facebookpostene dine kan bli reklame (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.