Facebooks børsfadese har nok gjort livet vesentlig vanskeligere for teknologiselskaper som trenger penger, men overnattingstjenesten Airbnb håper likevel å få blåst opp prisen solid. Ifølge nettstedet Techcrunch skal de være i ferd med å hente inn 100 millioner dollar til en kurs som vil verdsette dem til 2-3 milliarder dollar, som tilsvarer 11-17 milliarder kroner. Det er i så fall minst en dobling fra i fjor, da de skal ha blitt verdsatt til en drøy milliard dollar i en emisjon som også skal ha vært på rundt 100 millioner dollar .

Det er godt gjort, i et marked der mange nettselskaper har falt kraftig.

Les om verdsettingene i fjor... Tre-åringene som er verdt 1.000.000.000 dollar
...og fallet i år: 80 prosent rabatt på Groupon - aksjen, altså
<b>Fem "internett-raketter" har tapt mer enn Facebook </b>

Vokser i Norge
Airbnbs navn står for ”luftmadrass og frokost”, og det var opprinnelig tenkt som en måte å leie ut litt gulvplass eller en seng billig til reisende, som en hotelltjeneste, der rommene er private hjem. Men selskapet fant raskt ut at folk ønsket å leie og leie ut langt mer lukseriøse enheter, til og med slott. Og tjenesten har tatt av som en rakett.

Bare i Oslo-området er det 250 private boenheter tilgjengelig for leie, akkurat nå. Prisene varierer fra 32 dollar per natt i et telt til 539 dollar per natt for en villa ved vannet i Oppegård. Med en minimumsleie på en uke blir det minst 21.000 kroner.

Bratt vekst
Airbnb tar ifølge Techcrunch i snitt rundt ti prosent av omsetningen til de som leier ut, noe som i så fall er vesentlig mindre enn mange hotellbookingstjenester. Mye tyder på at inntektene øker bratt, for fenomenet er i vill vekst.

Da DN.no skrev om Airbnb i fjor sommer hadde de formidlet 1,6 millioner overnattinger siden selskapet ble opprettet. Allerede i januar i år skal de ha vært oppe i fem millioner overnattinger, og dette økte til ti millioner totalt innen utgangen av juni.

Selskapet skal nå ha over 200.000 enheter tilgjengelig som leies ut via deres nettsider. Det er ikke mange hotellkjeder som kan stille opp mot dem nnår det gjelder bredde.

Les også: Har sluppet inn 1,6 millioner fremmede (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.