Endre Rangnes går av som konsernsjef i EDB Business Partner ASA.

- Årsaken er at jeg har fått et veldig spennende tilbud fra Lindorff, sier Rangnes til DN.no.

Rangnes regnes som en av ringrevene i norsk it-bransje etter 18 års fartstid i IBM, og som EDB-topp siden 2003. Han har løftet EDB fra å være et lite selskap til å bli en stor nordisk aktør. Selskapet har i dag 6.000 ansatte i 13 land.

Skal vokse
Nå skal han bruke disse erf#229ene til å skape vekst også i inkassoselskapet Lindorff.

- Lindorff har to sterke og investeringsvillige eiere - Investor og Altor - som ønsker å videreutvikle selskapet og har en strategi for vekst, forteller Rangnes.

De spennende mulighetene dette gir, er noe av grunnen til at han valgte å takke ja til jobben, forteller han til DN.no.

- Den erf#229en jeg har fra it-sektoren kommer også godt med i Lindorff, som er et outsourcings og it-intensivt selskap.

Rangens mener tidspunktet for å forlate EDB var godt - etter syv år som toppsjef. Han mener det er bra for selskapet å få inn en ny leder nå:

- Det er et godt tidspunkt. I 2009 har EDB vært gjennom et ganske omfattende kostnadsreduksjonsprogram, vi har fått mange nye kontrakter i 2009 som gjør at selskapet har en stor ordrereserve, sier Rangnes, som mener han leverer fra seg et sunt selskap.

- Ja det er et sunt selskap, det er i hvert fall min vurdering. Vi har levert 26 kvartaler med rimelig gode resultater, sier Rangnes.

Med seg ut døra får han seks måneders etterlønn. Ifjor hadde Rangnes ifølge skattelistene en inntekt på 5,6 millioner kroner.

- Beklagelig
Styret i EDB har konstituert konserndirektør John-Arne Haugerud som konsernsjef i selskapet fra 11. januar.

- Det er beklagelig at Endre Rangnes forlater EDB Business Partner. Han har innehatt stillingen som konsernsjef i nesten 7 år, og har gjort en solid jobb for selskapet. Styret vil umiddelbart starte prosessen med å rekruttere hans etterfølger, sier styreleder Bjarne Aamodt.

Les også: Kvittet seg med 129 - ansetter 150 nye (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.