OBS: Acever og Grønt Norge har nå kommet til enighet og Acever trekker ifølge et dokument underskrevet av begge parter sine påstander.

DN.no skrev forrige uke om hvordan Grønt Norge-gründer Waleed Ahmeds påstander om store kontrakter tilbakevises fra flere aktører som selskapet hevder de samarbeider med.

Produsenten deres kalte selskapet en ren bløff, og sier totalproduksjonen er på 646 solcelleladere, ikke titusener eller hundretusener.

Les også: - Grønt Norge er en ren bløff

DN har gjentatte ganger forsøkt å få svar fra Ahmed, uten hell, men på mandag lovet han å legge frem dokumentasjon.

- Du får svar på onsdag! Sier det igjen, vi har ikke forfalsket noe og du får et sykt bra svar på onsdag. It's worth a wait! skrev Ahmed.  

Men på tross av purringer har ikke DN.no mottatt noe svar, hverken på epost eller på bloggen til Ahmed.

Derimot er Ahmeds Twitter-konto med alle utsagn forsvunnet siden DN.no omtalte saken. Kontoen "Zrqdon", som tilhørte Ahmed, gir nå ingen treff.

Feil partner?
DN.no har altså ikke mottat noen ny dokumentasjon, som lovet, men forrige uke publiserte Waleed Ahmed et blogginnlegg der han kaller DN.nos artikler for en "media hype". Der la han blant annet frem en kontrakt, som skal bevise at Grønt Norge faktisk hadde en avtale om å levere 45.000 solcelleladere til Kuwait.

Kontrakten er imidlertid ikke underskrevet av FCC, som Ahmed har oppgitt som forretningspartner overfor DN.no, Aftenposten,Østlandets Blad, og på Grønt Norges egen Facebook-side . Ahmed oppgir nå at deres partner er "Kuwait Industrial Group", et selskap han tilsynelatende ikke tidligere har nevnt for norske medier.

 

DN.no har forsøkt å få vite mer om Kuwait Industrial Group, men Waleed Ahmed har ikke svart på våre spørsmål, og et nettsøk på ”Kuwait Industrial Group” gir kun et eiendomsselskap der dette utgjør deler av navnet. Søk etter toppsjefen, Jabar Al-Jalil, som skal ha underskrevet kontrakten, gir absolutt ingen treff.

Avtalen i Kuwait er svært sentral for Grønt Norge, for Ahmed innrømmet i mars at Grønt Norges omsetning i 2010 og 2011 nesten utelukkende stammet fra salg i dette markedet. Grønt Norge har fortalt om svært store bestillinger fra mange andre aktører, som AT&T og Telenor, men dette skal ikke ha gitt uttelling.

 

- Nei, nei, definitivt ikke
I sitt blogginnlegg hevder Ahmed at DN.no har misforstått kontakten i kuwaitiske FCC, som blankt nektet for å ha kjøpt solcelleladere for Iphone.

- Det salgssjefen sa var at produktene kan ha blitt eksportert til Irak eller Midt-Østen regionen, skriver Ahmed, som altså ikke deltok i denne samtalen.

Ahmed hevder nå at FCC har mottatt deler av laderne fra deres partner, men ikke alle de 45.000.





- Grønt Norges produksjonspartner Acever sier de ikke har levert mer enn 646 enheter totalt, mens Grønt Norge har snakket om kontrakter på titusener og hundretusener. Ahmed hevder de fikk en annen produsent inn i siste liten for å lage 45.000 enheter til Kuwait, men nestleder Flemming Bordoy sier de kun har hatt en leverandør, utover prototyper.



- Telenor ble påstått å være storkunde, og skulle ta inn 20.000 enheter til sine butikker, men sier de aldri har lovet å ta inn mer enn et prøvevolum på 100 enheter.



- Ahmed hevder Telenor og AT&T avsluttet samarbeidet fordi produktene ikke holdt mål, Telenor sier de aldri har gitt tilbakemelding på kvaliteten, men at produktet ikke solgte.



- Grønt Norge hevdet de ville omsette for 40 millioner kroner i 2011, med mindre enn to måneder igjen av året, men sier nå de landet på 4-5 millioner kroner.



- De 4-5 millionene skulle ifølge Ahmed, i likhet med 17 millioner kroner året før, stamme fra salg til FCC i Kuwait. Men både salgssjefen og han som står for innkjøpene i FCC nekter altså å ha kjøpt slike varer, hverken fra Grønt Norge eller selskapet de nå hevder er deres kontraktspartner i Kuwait, Kuwait Industrial Group.



- Grønt Norge har hevdet de har avtaler i svært mange land, blant annet fortalte de om en bestilling på 100.000 til Vietnam. Ahmed hevder Grønt Norge har saksøkt partneren her for kontraktsbrudd og tatt saken til Follo tingrett, men tingretten finner ingen slike søksmål.



- Grønt Norge hevder de har funnet opp solcelleladeren, men Acever hevder de kun laget nytt design på enheter Acever allerede produserte. Grønt Norge har påstått at deres lader er alene om å kunne lades med innelys, men dette fungerer ikke.



For å sjekke påstandene har DN.no kontaktet FCC på nytt. Denne gangen blir vi henvist til Darrell Chowdhury, salgs- og distribusjonsassistent i FCC.

- Dette har definitivt ikke gått gjennom oss, og jeg har aldri hørt navnet på det selskapet, sier Chowdhury med henvisning til Kuwait Industrial Group.

Ifølge kontrakten med Grønt Norge må Kuwait Industrial Group være en stor aktør, med svært mange butikker, men Chowdhury benekter å ha hørt om dem eller Grønt Norge. Han understreker at det er svært lite sannsynlig at FCC har kjøpt dette uten hans kjennskap.

- Nei. Alt innkjøp knyttet til mobiltelefoner og tilbehør i FCC går gjennom vår avdeling og det er meg som plasserer ordrene, sier han.

Når han får høre påstanden om at de skal ha kjøpt titusener av enheter, ler han.

- Fra dem? Nei nei, definitivt ikke! sier han.

Ikke overbevist
Ahmed har i sin blogg lagt ut flere eposter mellom ham og produsenten Victor Sheng i Acever. Konfrontert med disse spør Sheng hva epostene egentlig skal bevise. Han mener de stemmer med det han har fortalt - at designet var nytt, men at Grønt Norge ikke har funnet opp teknologien.

Han mener også at kontraktene med Kuwait Industrial Group ser lite troverdige ut. Selv om kontrakten er ekte har Grønt Norge problemer med å forklare hvor disse laderne skal ha blitt produsert. Ifølge nestleder i Grønt Norge er nemlig Acever den eneste som har produsert mer enn prototyper for selskapet, men Acever nekter for å ha levert mer enn 646 enheter. Konfrontert med dette hevdet Ahmed i mars at en annen leverandør fikk produktene ferdigutviklet og produsert på bare tre uker. Han har ikke svart på hvordan dette stemmer med nestlederens uttalelser.

Ahmed har sendt DN.no enkelte opplysninger på epost, men på tross av svært mange e-poster og oppringninger fra oss har Ahmed den siste måneden konsekvent unnlatt å svare på våre spørsmål. Han svarte derimot nylig NRK.no, og hevdet der at alt oppstyret er resultat av norsk jantelov.



 

Les også: - Grønt Norge er en ren bløff

<b>Skulle hevde at Iphone-laderen er en norsk oppfinnelse</b>

<b>Slik var mediestormen rundt «supergründerne»</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.