Tre norske gründere vil flytte den elektroniske partnerjakten fra nett til mobil, skriver Dagens Næringsliv.

Norske nettdatere skal lokkes fra å klikke på profiler på nett til å klikke på et kart på mobilen som viser andre single i nærheten.

Lavterskel
- Det er litt sånn: Hei, jeg sitter på Aker Brygge - vil du ta en øl, sier Torkel Johannessen, daglig leder for den nye datingtjenesten Mobidate.

På Mobidate kan man se områder der det befinner seg aktuelle kjærester, og finne ut om de personlige preferansene matcher. Det er i utgangspunktet gratis. Men ønsker man å ta kontakt med de potensielle kandidatene må man betale 249 kroner måneden.

Mange håpefulle
Johannessen og hans medgründere i Mobidate, Marius Aabel og André Backen, anslår det nordiske markedet for nettdating til mellom 600 millioner og en milliard kroner. I Norge hadde norske Sukker.no 160.000 aktive profiler i 2012 ifølge nettdatingtjenesten selv. Men Mobidate-grunderne mener at ingen av de etablerte nettdatingtjenestene i Norge har et godt mobiltilbud.

Internasjonalt har de nye mobildatingtjenestene mange millioner brukere. Mobilbaserte Twoo oppgir å ha 13,5 millioner bruker på 38 språk.

- Ikke noe for fine damer
Sukker.no mener mobildating ikke er en nyvinning i Norge. De har en egen tjeneste der brukere som skal ut på byen kan se hvilke andre som er ute i et visst område, men har gjort området så stort at man ikke skal kunne finne hverandre uten å avtale det.

Morten Gulliksen i selskapet Warm Systems, som står bak Sukker.no, sier at de bevisst har valgt vekk funksjoner der medlemmer kan søke opp "byttet" på et kart:

- Fine damer, som det er mye av på Sukker.no, vet at de til enhver tid befinner seg 100 menn innefor en radius på noen hundre meter som er keene på dem. De ønsker ikke "stalkere" som tar kontakt og følger dem overalt, hevder han.

André Backen i Mobidate sier han ser argumentet, men at man heller ikke med deres tjeneste kan se eksakt posisjonering.

- Vi tror brukerne synes det er spennende å vite at det er interessante mennesker i nærheten, sier han til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.