Det norske selskapet Elliptic Labs har patentert en teknologi som lar deg betjene en pc, mobil eller tv ved hjelp av bevegelser i stedet for berøring. Under IFA-messen i Berlin holder de kontakten varm med de største elektronikkprodusentene i verden.

– Vi har jo eksistert noen år allerede og har vært aktive i å kommunisere med potensielle kjøpere av teknologien vår. Alle vi prater med er her på messen, så det er et fornuftig sted å være. Det sparer oss mange turer til Asia, sier daglig leder Stian Aldrin i Elliptic Labs til Dagensit.no.

Elliptics teknologi er patentert, men ikke ferdig utviklet. Derfor vil ikke selskapet generere inntekter eller levere inn noen søknad om børsnotering på en stund ennå.

– Vi trenger et par år til på å modne teknologien, så vi er ikke så aktive på å promotere oss selv til andre enn potensielle kjøpere foreløpig, sier Aldrin.

Universitetsprosjekt
Elliptic Labs har i dag 10 heltidsansatte og noen forskere på deltid. De kommer fra et prosjekt ved Universitetet i Oslo, men er i dag et eget selskap støttet av midler fra Birkeland Innovasjon og Forskningsrådet.

Ultralyd
Elliptics teknologi går ut på at man for eksempel kan stå foran en skjerm og bla i innhold bare ved å bruke håndgester. Dette ligner på teknologi som allerede finnes, for eksempel Kinect for Xbox, men Elliptics løsning bruker ultralyd i stedet for kamera.

Les også: - Like uanstrengt som virkeligheten

Dette gir en helt annen fleksibilitet enn kamera og ikke minst en mye bredere betjeningsvinkel.

– Ultralyden kan kjenne igjen en hånd som beveger seg i et rom. Vår oppfinnelse er filteret som gjør at løsningen som kjenner igjen hånden, sier Aldrin.

Elliptic Labs skal ikke produsere digitale bilderammer selv, men vil lisensiere teknologien sin til andre selskaper som vil bruke gester som betjeningsmetode.

– Det vi er flinke til er å pakke inn løsningene i små og energieffektive pakninger. Selv om det kan brukes på tv-er, interaktive informasjonspaneler og reklamer er det i mindre enheter løsningen kommer til å dukke opp først, sier Aldrin.

Les også: Verdens beste nykommere

<b>Mye armer og bein i høstens konsollkrig</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.