Roboten som kan berge norsk matbransje

Følsomme robotnever kan om litt gjøre norske matvarer i stand til å slå de utenlandske – både på miljø og pris.

Robotisering er eneste garanti for at verdiskapningen i norsk matindustri forblir i Norge, ifølge artikkelforfatteren. I Prosjektet iProcess som Forskningsrådet finansierer, ser Sintef blant annet på hvordan roboter skal få til å gripe myke objekter som salat. Foto: Unni Skoglund/Sintef
Robotisering er eneste garanti for at verdiskapningen i norsk matindustri forblir i Norge, ifølge artikkelforfatteren. I Prosjektet iProcess som Forskningsrådet finansierer, ser Sintef blant annet på hvordan roboter skal få til å gripe myke objekter som salat. Foto: Unni Skoglund/Sintef
Publisert 31. August 2017, kl. 18.20Oppdatert 31. August 2017, kl. 18.49
RobotRobotteknologiAutomatiseringMatproduksjonSintef