I begynnelsen av august ble smarttelefonen LG G2 lansert med brask og bram i New York. Nå har de første prototypene kommet til Norge, og vi har tatt en titt for å se om LGs kontroversielle designtanker har noe for seg.

En full test av telefonen kommer i tide før salgsstart, som er satt til 30. september. Telefonen har fått en veiledende pris på 4.500 kroner.

Knappene på ryggen
De av leserne som husker 1990-tallet husker kanskje også den mindreårige rapduoen KrissKross som ble kjent for å ha på seg klærne sine bak fram. Begrunnelsen deres for dette var at å ha dem på seg på vrangen ville vært useriøst.

Omtrent slik tror jeg LGs designere har tenkt også. LG G2 har nemlig ingen knapper, verken fysiske eller optiske, på fronten eller sidene av telefonen. De tre knappene som finnes er volum opp og ned og en multifunksjonsknapp som kan gjøre litt av hver avhengig av hvilken app man bruker. Poenget er at disse tre knappene er plassert midt på baksiden av telefonen.

Begrunnelsen for dette er ifølge LG at det er der man har pekefingere sin når man holder en såpass stor telefon i hånden. Ingen dum tanke, men veldig uvant i begynnelsen.

Dette grepet har imidlertid flere konsekvenser. Den ene er at selv om telefonen har en skjerm på hele 5,2 tommer diagonalt, er ikke telefonen større enn hva som er vanlig for en 4,7 tommer stor skjerm. Ingen knapper betyr at hele fronten kan brukes til skjerm.

En annen bi-effekt er at LG introduserer en ny måte å vekke opp telefonen fra dvale på. Man trenger bare «banke på», som LG sier. Det vil si at to tydelige trykk på skjermen aktiverer den.

 

Kamera
Det er nyheter i kameraet også, selv om noen av dem er ting man forventer av en toppmodell i 2013. Optisk bildestabilisering og 13 megapiksler er blant disse.

Da er det mer spennende at LG kopierer Samsungs funksjon for å bruke begge kameraene samtidig så man kan sette seg selv inn i motivet man fotograferer. Det er også spennende at G2 kan ta opp video i full hd med 60 bilder per sekund.

LG har bygget inn hele tre mikrofoner i G2, og når man filmer kan man bruke noe som heter «lydfokus». Mens man tar opp film kan man bruke fingrene til å zoome i bildet, men i opptaket er det bare lyden som endrer seg. Dette passer for eksempel godt om man filmer en konsert og vil filtrere ut støy fra publikum, men man bør kanskje ikke falle for fristelsen til å bruke funksjonen på julebordet.

 

Tre fingre
For aktive brukere som ofte veksler mellom faste programmer har LG innført en ny måte for oppgaveveksling. Ved å tra tre fingre over skjermen «lagres» appen man bruker i telefonminnet. Så kan man åpne en ny app uten at den andre lukkes. Ved å dra tre finge motsatt vei får man se de appene man har «fryst». Man kan ha inntil tre apper åpne på denne måten.

 

Testpiloter
LG er såpass selvsikre når det gjelder G2 at de vil invitere 30 personer til å være testpiloter frem til lansering. Man kan melde sin interesse på LGs hjemmesider. LG ønsker at testpersonene kan litt om smarttelefoner og forstår teknologien.

Testpersonene må gi tilbakemeldinger på hva de synes om telefonen og funksjonene, og LG lover å legge alt ut på produktsiden til G2, enten det er negativt eller positivt.

 

Les også:
LG ypper til mobilkamp
Lanserer verdens første smartklokke
Knalltall for evalg
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.