Telenor fosser fremdeles frem i god fart, selv om veksten i mange land nå er på vei mot frysepunktet og telebransjen for lengst har sluttet å være en vekstvinner.

- Jeg er glad for å se at i en verden med saktere vekst og økende risiko fortsetter Telenors finansielle resultater å bli bedre, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

Han viser til at selskapets "fotavtrykk", deres valg av markeder de opererer i, gir dem både solide resultater i modne markeder og vekst i nye markeder. Telenor er tungt inne i asiatiske land, som går bra på tross av Europa og USAs problemer, samt Skandinavia, der problemene kanskje er minst i Europa, og i Øst-Europa, som heller ikke er verst rammet.

Les også: - Ingen eksponering mot negative trender

Telenor-sjefen kan i dag vise til en organisk vekst på 7 prosent, som gir en omsetning på 24,6 milliarder kroner. Det er omtrent som ventet, men altså en svært pen vekst sammenlignet med hva andre store teleselskaper har prestert de siste kvartalene. Det er særlig virksomheten i India, Serbia og Pakistan som trekker opp.

Omsetningen er omtrent som ventet, mens driftsresultatet er et stykke over analytiker-estimatene hentet inn av TDN Finans.

Telenor-aksen er opp 3,2 prosent klokken 11:35.

Norsk splitt
I det norske markedet går resultat og omsetning hver sin vei for Telenor. Inntektene faller med fire prosent totalt og fem prosent for mobildelen, mens driftsresultatet er knallsterke 1,9 milliarder kroner av en omsetning på 6,7 milliarder kroner.

- Vi klarte å spare inn 109 millioner kroner i driftskostnader i Norge trass i den lille humpen vi traff i juni, sier Baksaas.

Telenor melder at de har fått flere nye abonnenter etter å ha lansert nye abonnementspakker i kvartalet.

- Vi har snudd trenden fra foregående kvartal og fått 31.000 nye mobilkunder. Mye skyldes de nye prisplanene som nå brukes av 380.000 abonnenter, sier Baksaas.

Kuttet tap
Telenor holdt dette kvartalet kapitalmarkedsdag på Fornebu, der de blant annet fortalte om måter å tyne mer ut av mindre i India. Analytikere påpekte at de jobbet hardt for å senke risikoen i prosjektet, og nå kan da også Telenor melde om bedring i EBITDA-resultatet i India. Tidligere ventet de et negativt driftsresultat (ebitda) på fire milliarder kroner fra indiske Uninor, mens dette nå er redusert til mellom 3,5 og 4 milliarder kroner.

- Uninor var den operatøren som vokste mest i India i forrige kvartal. Vi ligger akkurat der vi skal i forhold til en forventet break even i 2013. Kostnadene er også i tråd med det vi har budsjettert, sier Baksaas.

Telenors lisens i India er fremdeles truet av et søksmål knyttet til påstått korrupsjon ved utdeling av selskapets mobillisenser. Dette er en del av en større sak der mange mobilselskaper er involvert, og hendelsene skjedde før Telenor ble eier i selskapet. Rettssaken er nå ventet å starte 11. november skriver Telenor i sine fotnoter til regnskapet. Tiltalen kom forrige uke, og Telenors partnerselskap Unitech Wireless samt Unitech-toppsjef Sanjay Chandra er begge tiltalt.

Denne saken bidrar neppe til noe godt forhold mellom partene, noe som også vises i et annet søksmål. Unitech har nemlig trukket Telenor for retten med påstander om vanstyre og undertrykking av minoritetsaksjonærer.

Telenor er for øvrig også involvert i pågående regulerings- og rettssaker i forbindelse med eierskapet i Vimpelcom, to saker i Thailand og to i Bangladesh.

Les mer: Anklager Telenor for "grov feilstyring"



Les også:

<b>Baksaas nye "pengebinge": 40 milliarder kroner</b>

<b>Kan vinne retten til å tape fem milliarder kroner</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.