Begge tallene er ekstreme - både Apples høye kontantreserver og USAs lave tilgang på penger.

USA, som er et av verdens mektigste land, når snart landets definerte gjeldstak - og kan ikke låne mer penger. Dette er ventet å skje om fire dager, hvis ikke republikanerne og demokratene blir enige om en løsning.

Den amerikanske regjeringen har nå maksimalt 73.8 milliarder dollar tilgjengelig, mens Apple, ifølge ferske kvartalstall, sitter på 75.9 milliarder dollar, påpeker Financialpost.com.

Tallene er ikke direkte sammenlignbare, ettersom statens penger handler om spillerom under det vedtatte gjeldstaket. Siden USA går med dundrende underskudd må de låne mer penger, hver dag, og snart kan de ikke låne mer uten å vedta høyere gjeldstak. Apples penger representerer en "faktisk" pengebinge av episke dimensjoner. Det er penger de eier - ikke deres mulighet for å låne.

Apples pengebinge er stor nok til at de kunne kjøpt Facebook kontant. Selskapet verdsettes til et sted mellom 70 og 100 milliarder dollar. Trolig har ikke Apple slike planer - de har ingen tradisjon for store oppkjøp. Den amerikanske staten har enda mindre tradisjon for dette, men det sier noe om den finansielle posisjonen til begge partene nå om dagen.

For mye kontanter
I norske kroner utgjør Apples kontantbeholdning omtrent 410 milliarder kroner, nesten en syvendedel av det gigantiske norske oljefondet. Apples markedsverdi er forøvrig omtrent 2000 milliarder norske kroner, eller to tredjedeler av oljefondet - noe som gjør dem til verdens nest mest verdifulle selskap.

Generelt har de amerikanske teknologiselskapene svært mye kontanter.

- Det er fullstendig uforholdsmessig mye kontanter i teknologibransjen, sa analytiker Peder Strand i SEB Enskilda til dagensit.no i januar. På den tiden hadde Apple "bare" 58 milliarder dolalr i kontanter. Seks måneder senere har de omtrent 18 milliarder mer.

Les mer om dette her: Kunne kjøpt nesten hele Oslo Børs

<b>Her er eierne av USAs risikofylte statsgjeld</b>