Nøkkelen til redningen denne gang var å selge aksjene i Travel Invest.

- Jeg kan bekrefte at aksjene er solgt, skriver den gjeldstyngede investoren i en sms til DN.no fredag ettermiddag.

Han legger også til at pengene fra salget er nok til å unngå konkurs.

Det er Arthur Kordt, daglig leder i Travel Invest, som har lagt inn bud på Vollviks aksjer i Travel Invest.

- Det kan jeg bekrefte, sier Kordt.

- Er budet akseptert?

- Ja, jeg oppfatter det slik.

Kordt vil ikke si hvor mye han er villig til å betale for aksjene.

Les: Vollviks drøm i filler

Travel Invest, et selskap med 10 millioner kroner i aksjekapital, ble stiftet i 2005. I følge oppslagsnettstedet Purehelp er det tilsynelatende ingen drift i selskapet. Vollvik invest står oppført med en eierandel på 20 prosent av selskapet som skal drive som reiselivsarrangør.

I følge Dagens Næringslilv er Travel Invests viktigste eiendel cruiseselskapet European Cruise Service, som i fjor omsatte for snaut 300 millioner kroner og fikk et resultat på seks millioner. Daglig leder i cruiseselskapet er Kordt, som nå blir eier av Vollviks post på 20 prosent.

Tidligere i uken ble det kjent at kemneren i Bergen begjærer Vollvik konkurs.

Gikk i vasken
Opprinnelig prøvde Vollvik å kvitte seg med gjelden ved å selge deler av aksjeposten sin i Ludo. Planen var at mobilselskapet skulle gjøre et oppkjøp og finansiere dette gjennom å hente inn 200 millioner kroner til en kurs på 50 kroner. Samtidig skulle Vollvik selge aksjer til samme kurs for å kvitte seg med skattegjelden.

Nøkkelen var at Ludo etter oppkjøpet skulle nå en ommsetning på 500 millioner i året, noe som kunne forsvare prisingen av selskapet på godt over en halv milliard kroner.

Dette planen tok lengre tid en planlagt å få i mål, og den vil uansett ikke fullføres innen konkurs-tidsfristen på tirsdag. Derfor ble Vollvik nødt til å finne en annen utvei i 12. time.

- Kjenner ikke til saken
Kemneren i Bergen sier til DN.no fredag ettermiddag at han ikke kjenner til innbetalingen fra Vollvik:

- Jeg kjenner ikke til saken. Hadde jeg kjent til forholdet, kunne jeg uansett ikke sagt noe. Jeg har taushetsplikt i denne saken, sier han til DN.no.

Før noe annet er bekreftet eller avkreftet, må Idar Vollvik møte i Bergen tingrett tirsdag 23. november. I rettssal 3E vil han møte Kemneren i Bergens advokater.

17,2 millioner
Mobilgründeren skyldte over 17,2 millioner kroner i skatt. Kemneren tok derfor pant i Vollviks hus i Bergen for kravet, skrev Dagens Næringsliv i juni.

Les: Vollviks hus pantsatt til pipa

Vollvik måtte hver måned betale 118.000 kroner i forsinkelsesrente til skattemyndighetene.

- Det er ikke så morsomt å måtte pantsette huset, men jeg har et veldig pågangsmot til å reise meg igjen og energi til å stå på, sa Vollvik til Dagens Næringsliv da.

(oppdatert artikkel, første gang publisert fredag 19. november)

Les mer:
Her er 2011-aksjene
Seismikkgalskap på Børsen
- Må bli dratt etter håret for å endre skattepolitikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.