Idar Vollviks drøm om oppkjøp og innhenting av kapital ser ut til å gå i vasken. Tegningsperioden skal avsluttes i dag klokken 16, men det er ikke nok interesse.

Målet var at Ludo skulle hente inn 200 millioner kroner for å kjøpe Ventelos privatvirksomhet. Etter oppkjøp skulle selskapets samlede årlige omsetning nærme seg 500 millioner kroner og selskapet skulle prises til over en halv milliard kroner.

Nå viser det seg at interessen fra investorer for å kjøpe Ludo-aksjer for mellom 17 og 22 kroner per stykk ikke var den største, ifølge Vollvik selv.

– Vi ser det er interessenter der ute for å følge Ventelo-sporet. Men det er ikke lett å få hull på byllen, sier Vollvik.

– Hull på byllen?

– Vi har to muligheter, som vi forfølger. Enten kjøpe Ventelo Privat eller fortsette med organisk vekst. Uansett må vi ha inn penger. Kjøper vi ikke Ventelo, trenger vi ikke hente 200 millioner, da kan vi hente mye, mye mindre. Vi har jo en del interessenter for emisjonen, men ikke nok til at vi kan close den. Jeg har heller ikke noe feeling på om vi kommer i mål eller ikke, men det er heller ikke krise om vi ikke kommer i mål. Det er krise hvis vi ikke får noe ny kapital i det hele tatt, sier Vollvik.

– Tegningsperioden skal avsluttes i dag klokken 16. Blir den forlenget?

– Det skal jeg diskutere med rådgiverne i ettermiddag. Det er ikke umulig, men samtidig er det heller ikke sunt for oss å la det pågå for lenge, fordi det tar fokus og ressurser. Det er ingen skam å snu.

– Hvor stor er tegningen?

– Det kan jeg ikke si.

Må ha penger snart
Ifølge Vollvik vil selskapet henvende seg til de som har vist interesse for å kjøpe aksjer i denne runden, for å høre om de vil kjøpe aksjer i Ludo som et selvstendig selskap.

Ifølge prospektet som er utarbeidet i forbindelse med emisjonen, hadde Ludo et driftsunderskudd på over 15 millioner kroner per tredje kvartal i år etter å ha omsatt for 72, 5 millioner kroner. Forventet driftsunderskudd for hele 2010 er 24 millioner kroner.

– Når må Ludo få friske penger?

– Det er snart. Fra starten har vi jo vært marginalt finansiert, det er det ikke tvil om.

Les også: - Jeg har hatt det veldig tøft

Vollviks drøm i filler

Vollvik gikk for plan B

- Jeg vil gå i graven med null hvis ikke dette lykkes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.