Mandag ettermiddag jobber mobilgründeren derfor fortsatt på spreng for å skaffe pengene.

Pengejakten går til Vollviks mobilselskap Ludo. Vollvik ønsker at Ludo skal kjøpe Ventelos privatvirksomhet og at Ventelo skal reinvestere 50 millioner kroner i Ludo.

Allerede før helgen så Vollviks emisjonsplan ut til å gå i vasken. Prosessen i tegningsperioden skulle vært avsluttet fredag klokken 16, men skal ha blitt utsatt på grunn av laber interesse fra investorene, ifølge Vollvik selv.

- Må ha kapital
- Vollvik og Ludo har kommet med mange positive og gode innspill på virksomheten vår, men de må ha kapital til grunn før vi vil vurdere å inngå i en avtale, sier konsernsjef Herbern til DN.no.

Herbern bekrefter at Ventelo er i dialog med mobilgründeren.

- Vi kjører en åpen, strukturert prosess, og er i dialog med flere selskaper. Hvilke kan jeg ikke si. Dersom Vollvik legger frem en tilfredsstillende finansiering, vil vi vurdere ham sammen med de andre, sier Ventelo-sjefen.

 

Laber interesse
Vollvik vil per mandag ettermiddag ikke kommentere oppkjøpsprosessen.

- Jeg vil informere når det kommer noe nytt, sier han til DN.no.

Ludo-kursen var fredag satt til mellom 17 og 22 kroner per aksje. Vollviks mål var at Ludo skulle hente inn 200 millioner kroner for å kjøpe Ventelos privatvirksomhet. Etter oppkjøp skulle selskapets samlede årlige omsetning nærme seg 500 millioner kroner og selskapet skulle prises til over en halv milliard kroner.

- Uansett må vi ha inn penger
Ifølge prospektet som er utarbeidet i forbindelse med emisjonen mellom Ventelo og Ludo, skal oppkjøpet sørge for at Ludo får en proforma omsetning i 2010 på 496 millioner kroner. Det kombinerte selskapet skal ha et proforma driftsoverskudd på 35 millioner kroner i 2010.

Vollvik forklarte fredag til DN.no at han vil følge én av disse to mulighetene for å sikre selskapet:

– Enten kjøpe Ventelo Privat eller fortsette med organisk vekst. Uansett må vi ha inn penger. Kjøper vi ikke Ventelo, trenger vi ikke hente 200 millioner, da kan vi hente mye, mye mindre. Vi har jo en del interessenter for emisjonen, men ikke nok til at vi kan close den. Jeg har heller ikke noe feeling på om vi kommer i mål eller ikke, men det er heller ikke krise om vi ikke kommer i mål. Det er krise hvis vi ikke får noe ny kapital i det hele tatt, sier Vollvik til DN.no fredag.

Ikke aktuelt med nytt Vollvik-lån
Ifølge prospektet som er utarbeidet i forbindelse med emisjonen, hadde Ludo et driftsunderskudd på over 15 millioner kroner per tredje kvartal i år etter å ha omsatt for 72,5 millioner kroner. Forventet driftsunderskudd for hele 2010 er 24 millioner kroner.

Ifølge Vollvik vil selskapet henvende seg til de som har vist interesse for å kjøpe aksjer i denne runden, for å høre om de vil kjøpe aksjer i Ludo som et selvstendig selskap.

Ventelo har fra før gitt et oppstartslån til selskapet på 10 millioner kroner, men konsernsjef Herbern understreker at Ventelo ikke vil bidra i Ludos såkalte frierferd for å hente frisk kapital.

- Lån har ikke vært på agendaen. Det er ikke aktuelt, sier Herbern til DN.no.

Les også: Vollviks pengejakt flopper

- Jeg har hatt det veldig tøft
Vollviks drøm i filler
Vollvik gikk for plan B
- Jeg vil gå i graven med null hvis ikke dette lykkes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.