En drøy måned etter at Sigve Brekke overtok som konsernsjef i Telenor har han satt press på mobilselskapet i India.
Nå skal ikke selskapet bare konkurrere om å ha de laveste tellerskrittene. Nå vil Brekke ha bedre betalt.
I en pressemelding skriver Telenor at det indiske mobilselskapet skal gå "fra å være kjent som best på pris til å ta en sterkere, verdiøkende posisjon".
Dette skjer samtidig som selskapet bytter navn fra Uninor til Telenor India.
12 kr i måneden
I sommer oppga Telenor å ha snaut 40 millioner abonnenter i India. Problemet er at indiske kunder er de minst innbringende for telekonsernet: En gjennomsnittlig indisk mobilabonnent ringer for 12 kroner, oppga Telenor ved utgangen av andre kvartal. I nabolandene Bangladesh og Pakistan ringer en gjennomsnittskunde for rundt 16 norske kroner.
- Dette handler om mer enn å endre et navn. Dette handler om å forberede Telenor India på en ny og spennende fremtid. Ved å ta en bredere, verdidrevet posisjon vil Telenor India appellere til nye målgrupper med attraktive tjenester og en kundesentrert tilnærming, sier Sigve Brekke i en pressemelding.
- Etter seks år med drift i India mener vi at landet fortsetter å være svært attraktivt med sin store men unge befolkning og utsikter til videre økonomisk vekst. I tillegg er en stor andel av menneskene i landet ikke tilknyttet et mobilnettverk, sier han.
Indisk problembarn
India-investeringen har vært omstridt helt siden den ble offentliggjort midt i finanskrisen høsten 2008, og Telenor har kraftig redusert ambisjonene. Telenor driver i dag mobilvirksomhet i seks av totalt 23 teleregioner i landet. Telenor oppgir å være den fjerde største operatøren i de delene av India selskapet opererer i.
Uninor-navnet kom til da Telenor fortsatt var i partnerskap med det indiske eiendomsselskapet Unitech. Etter en nasjonal korrupsjonsskandale, der blant annet Unitech-sjefen satt på tiltalebenken og Telenor mistet lisensene til å drive mobilselskap i landet, gikk partnerskapet surt og Telenor ga Unitech avslag på grått papir. India-selskapet er nå heleid av Telenor.
Se DNtv: Dette irriterer mest i sikkerhetskontrollen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.