Mens Telenor satte opp prisene på sine billigste abonnementer i mars, kommer Ice med introduksjonstilbud som midlertidig plasserer dem godt under konkurrentene.

Ice tilby fri tale, fri sms og 4 gb data til 199 kroner i måneden. For den prisen får du en fjerdedel så mye data hos Onecall, og du må betale 50 prosent mer for det samme hos Tele2. Tilbudet varer imidlertid bare i 12 måneder, og etter dette skal prisene etter planen skrus opp til nivåer mer i tråd med de andre selskapene som markedsfører seg på pris.

– Vi planlegger ikke noen ren priskrig, men vi skal sørge for at kundene våre får en god brukeropplevelse til fornuftige priser, sier Eivind Helgaker i Ice.

Ice har fått med seg en svært solid partner som kan gi dem god distribusjon.

– I dag selges omtrent én av tre mobiltelefoner gjennom våre butikker i Norden, sier kommunikasjonsdirektør Åshild Indresøvde i Elkjøp, som sier seg godt fornøyd med å ha fått på plass et nytt nett.

* Prisen er et introduksjonstilbud og er planlagt økt til prisen i parentes etter 12 måneder.

Nettet som forsvant

Tele2 og Onecall var de store utfordrerne i telemarkedet, inntil desember 2013. Da sjokkerte Ice markedet med å slå ut Tele2 i en avgjørende auksjon om mobillisenser. Resultatet ble at Tele2 kastet inn håndkleet og solgte til Netcoms eiere, TeliaSonera. Dermed var det tredje mobilnettet satt ut av spill, og nå er det Ice som har overtatt denne rollen. Tele2 og Onecall brukte priskutt som et middel for å skaffe seg kunder til nettet de bygde, og det overrasker ikke at også Ice nå bruker pris.

– Ice vil ha et sterkt ønske om å øke sine markedsandeler og det å konkurrere på pris er en effektiv måte å gjøre det på, sier Harald Wium Lie, partner i rådgivingsfirmaet Nexia.

Han beskriver det å bygge telenett som et pokerspill der du må legge mye i potten for å kunne ta gevinst senere. Å ha et telenett uten kunder er svært dyrt.

– Skal du få pengene igjen må du fylle nettet med trafikk, sier Lie.

Les også: Norsk app får Facebook-penger

Bygger nett til jul

Selve mobilnettet er ennå ikke klart, forteller Ice-sjef Eivind Helgaker.

– Vi er veldig sultne og klare for å skape nye løsninger i markedet. Vi har holdt på med planleggingen lenge, og det skal bli gøy å komme i gang med å selge, sier han.

For å få tillatelse fra Konkurransetilsynet til å ta over Tele2 måtte TeliaSonera gå med på å selge deler av Tele2s nett til Ice, samt bedriftskundene i Network Norway. Før dette har Ice vært en ren leverandør av mobilt bredbånd, uten tale, og med fokus på områder utenfor allfarvei.

– De har vært en nisjepreget operatør som vi seilfolk, jegere og fiskere har satt stor pris på. Men de må bre seg betydelig ut for å få avkastning på sitt 4G-nett sier Wium Lie.

Ice oppgraderer nå sitt gamle nett til å bli et rent 4G-nett. Men de nye kundene som nå skal vinnes vil inntil videre betjenes av Netcoms nett, på samme måte som bedriftskundene de fikk ved oppkjøpet av Network Norway. Ice bygger et rent 4G-nett, uten 3G og 2G, og dette skal ifølge Helgaker stå klart ”etter jul”.

Samtidig som de lanserer tilbud i privatmarkedet dumper selskapet «Network Norway»-navnet og kaller alt for «Ice».

Mobilteknologi kan brukes til så mangt: Fluefisker utsatt for mobilspionasje  

LOGG INN FOR Å LESE REDAKSJONENS ANBEFALTE SAKER (DN+):

Google utfordrer mobilselskapene dnPlus

Mener LO-utspill er "pinlig og tåpelig: – Gubbete kritikk dnPlus  

Omstillingshypen dnPlus  

Les hele avisen

 

Les også: Superskipet som ble et mareritt dnPlus

156,9 meter lange «Akofs Seafarer» ligger i Karmsundet ved innseilingen til Haugesund.
156,9 meter lange «Akofs Seafarer» ligger i Karmsundet ved innseilingen til Haugesund. (Foto: Tommy Ellingsen)
 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.