Jon Fredrik Baksaas går av etter 13,5 år som konsernsjef i Telenor ved nyttår. Med seg får han en pensjon som burde sikre en trygg tilværelse:
Frem til han blir 70 år kan Baksaas heve en pensjon på 60 prosent av grunnlaget, som i 2014 var på drøyt fem millioner kroner. Dette betyr at Baksaas i 2016 kan heve en pensjon på minst tre millioner kroner i året – eller i overkant av 250.000 kroner i måneden brutto.
Kronprins fikk 11 mill.
Telenor-sjefen fikk en samlet utbetaling ifjor på 11,9 millioner kroner, kommer det frem av Telenors årsrapport for 2014.
Grunnlønnen på 5,5 millioner kroner utgjorde mindre enn halvparten av den samlede utbetalingen, resten var ulike bonuser og andre godtgjørelser. Telenor-sjefen satt ved utgangen av året med 231.000 Telenor-aksjer som med mandagens aksjekurs var verd i underkant av 40 millioner kroner.
Telenor-sjefens årslønn var bare marginalt bedre enn telekonsernets Asia-direktør Sigve Brekke. Han mottok totalt 11,2 millioner kroner i lønn, bonus og andre godtgjørelser ifjor. Brekke regnes som en av favorittene til å overta som Telenor-sjef når Baksaas går av med pensjon.
Asia-direktørens lønnspakke vokser ifølge Telenor seg så stor blant annet fordi han som utstasjonert har en ordning med nettolønn, og fordi utlegg til bokostnader, skolegang og hjemreiser til Norge dekkes av Telenor.
Samlet mottok Telenor-ledelsen mer enn 61 millioner kroner i lønn, bonus og andre godtgjørelser ifjor.
Beste i ledelsen
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har den beste pensjonsavtalen i konsernledelsen i Telenor. Hvert år justeres pensjonsgrunnlaget med konsumprisindeksen justert for avgifter og energipriser (KPI-JAE). Etter fylte 70 år reduseres Baksaas’ pensjon til 58 prosent av pensjonsgrunnlaget.
Baksaas og seks andre konserndirektører har ytelsesordning, mens fire konserndirektører har innskuddsbasert pensjonsordning. Nytilsatt konserndirektør Katja Christina Nordgaard og Telenors Europa-direktør Kjell Morten Johnsen har en pensjonsordning som ikke har dekning over 12 ganger grunnbeløpet i folketrygden (G). 12 G utgjør i dag i overkant av én million kroner.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.