Som følge av indisk høyesteretts beslutning torsdag om å kansellere Uninors 22 lisenser i India har Telenor besluttet å skrive ned 4,2 milliarder kroner knyttet til lisenser og goodwill i India, melder selskapet fredag.
Nedskrivningen vil bli inkludert i Telenors resultater for fjerde kvartal 2011, som legges frem 8. februar.
Etter nedskrivningen er Telenors gjenstående regnskapsmessige eksponering (etter skatt) knyttet til India 2,4 milliarder kroner pr 31. desember 2011, skriver selskapet i børsmeldingen.
Indisk høyesterett fratok torsdag mobillisenser fra 122 selskaper som driver i landet, blant dem Uninor, der Telenor eier to tredeler av aksjene.
Den indiske staten tapte nesten 200 milliarder kroner på at tidligere teleminister Andimuthu Raja i 2007 delte ut lisenser til lavpris. Saken blir sett på som den største korrupsjonsskandalen i landets historie.
Nå skal lisensene sannsynligvis lyses ut på nytt. I Dagens Næringsliv fredag ber konsernsjef Fredrik Baksaas næringsminister Trond Giske om bistand for å forsvare Telenors interesser i India. Baksaas beskriver dommen som «helt utrolig», og understreker at «ingen ønsker å betale for samme varen to ganger».
Les mer: Telenor vil ha India-hjelp fra regjeringen
Giske sier at norske myndigheter følger saken nøye.
- Vi følger situasjonen og har nær kontakt med Telenor om saken. Vi skaffer oss nå informasjon om høyesterettsdommen og hvilke handlingsalternativer som foreligger. Norske myndigheter vil bidra aktivt for å finne gode løsninger og for å sikre Telenors store investeringer og tilstedeværelse i India. Vi er allerede i gang med dette og har dialog med Telenor, sier Giske.
Mange av analytikere som dekker Telenor har i lang tid vær skeptiske til investeringen i India. Analytiker Thomas Heath i Handelsbanken Capital Markets beskriver den kort og godt som «prosjektet fra helvete».
Les mer:
Advarer Norge mot å gå god for Telenor i India
Handelsbanken om Telenors India-satsing: «Prosjektet fra helvete»
Telenors indiske milliardinvestering i fare
Norvik: Telenor kjente til korrupsjonsrisiko
Kommentar: Telenor kan ikke bla opp 24 milliarder for Uninor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.