Telenor mener Myanmar har fordelen av å være det siste "green fieldet", og tror de kan dra nytte av erfaringer fra andre land og mer moden teknologi.
Det sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor til TDN Finans tirsdag.
- Myanmar har fordelen av å komme sist. De fordelene man har sett i mange andre land kan man nå gå rett inn og hente, sier Baksaas.
Telenor kan nå hente ferdige konsepter fra andre land og det ikke er alltid nødvendig med like lang modning for å komme frem til løsninger som fungerer, fordi man allerede har dem i andre land, ifølge Baksaas.
Ifølge Baksaas har også teknologien blitt lettere og mer moden:
- Teknologien har blitt lettere, også i kilo. Basestasjonene for ti år siden veide mer og var mer omfattende. Nå er de slankere og bruker mindre energi, så det er en del ting teknologien har modnet på. Nå kan man gå rett på mer modne løsninger enn de vi kunne da vi gikk «green field» på 90-tallet og for ti år siden, sier Baksaas.
Telenor startet i Pakistan i 2005, og mye har skjedd siden:
- Internettilgangen har utviklet seg enormt. Nå er vi i stand til å levere internettilgang på 2G og Edge med en veldig effektiv plattform for tjenesteleveranser, det var vi ikke for ti år siden, og det er flere slike ting som gjør at jeg tror det kan gå fortere nå enn før, sier Baksaas.
Telenor sier de i rute med lansering av nettverk i Myanmar i slutten av september, og starter med byene Neptido, Mandalay og Yangoon.
- Etter det blir det ikke en stor blokk, men kontinuerlig ekspansjon fra de byene, og vi har ingen store milepæler etter september, sier Baksaas.
Både landtilgang og tårnbygging hadde Telenor regnet med at ble en stor flaksehals.
- Og det har det også blitt, sier Baksaas.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.