General Electric-konsernet (GE) er et av verdens største privateide selskaper, og ble ifjor ranket som verdens største av Forbes. Utviklingen i resultatet følges derfor tett av markedsaktører over hele verden.

I rapporten for tredje kvartal skrev GE-ledelsen at selskapet da hadde lagt bak seg et ruglete kvartal, men at de så stabilisering i takt med bedringstegn i økonomien. Som bedringstegnene i økonomien tar også oppsvinget i GE-resultatet tid

Før børsene i USA åpner fredag la GE frem fjerdekvartalstall som har både sine opp- og nedsider. Aksjen faller i førhandelen.

- GEs omgivelser har bedret seg, og vi så noen oppmuntrende tegn mot slutten av året, sier styreleder og administrerende direktør Jeff Immelt ifølge The Wall Street Journal .

Tøft i finans
Den finansielle grenen av GE har vært en utfordring de siste par årene, så også nå. General Electrics netto inntekter i fjerde kvartal falt med 19 prosent. Nok en gang var det inntjeningssvikt i selskapets finansgren som senket resten av konsernresultatet, skriver The Wall Street Journal.

GE Capital- resultatet falt 67 prosent, mens omsetningen falt 15 prosent.

Bedre enn ventet
Selv om resultatet er dårligere enn det var på samme tid i 2008, er det bedre enn ventet. GE fikk et resultat per aksje fra videreført virksomhet på 0,28 dollar,Det var på forhånd ventet en EPS på 0,26 dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Financial.

I fjerde kvartal 2008 var resultatet på 0,36 dollar per aksje.

Omsetningen ble 41,4 milliarder dollar (46,2), mens det på forhånd var ventet inntekter på 40,0 milliarder dollar.

Venter solid vekst
Ifølge Immelt er det streng kostnadskontroll som gjør at selskapet nå kan levere bedre enn ventet. Han sier ifølge CNN.Money at selskapet nå venter solid vekst i 2011 og utover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.