07.11.2024 Jonathan Hagen (30) har allerede åpnet fire spisesteder Nå vil han inspirere andre unge kokker til å åpne flere steder.
03.05.2024 Det koster å være kar på Statholdergaarden. Likevel forlater en stedet med en følelse av å være litt rikere. Statholdergaarden er blitt 30 år, og leverer fortsatt klassisk kokekunst og perfekt service til gjester i en av byens vakreste spisesaler.
08.04.2022 Statholdergaarden: Velbehag i indre fil Det er langt mellom toppluene på Statholdergaarden.
23.07.2021 Sliter etter restaurant-boom: – Vi har ikke nok ansatte Flere av landets mest eksklusive restauranter er fullbooket gjennom sommeren, men sliter med å finne nok ansatte.
03.09.2020 Denne suppen har slått an i 25 år Bent Stiansens kremede sjøkrepssuppe har stått på menyen i et kvart århundre, men den er blitt sunnere med årene.
15.02.2020 Disse kan få stjerner i den nordiske Michelinguiden for 2020 Re-Naa i Stavanger er norske kokkers favoritt til å rykke opp i tostjernersdivisjonen når årets nordiske Michein-guide offentliggjøres i Trondheim mandag 17. februar.
09.12.2019 Stiansens jule-popup Noen få uker i førjulstiden åpner Bent Stiansen dørene for lunsj i Statholderens mat- og vinkjeller.
10.05.2019 Kjempebot til Statholdergaarden Bent Stiansens stjernerestaurant Statholdergaarden har fått en bot på 300.000 kroner av Arbeidstilsynet, for «betydelige og omfattende» lovbrudd.
08.03.2019 Etter 21 år med Michelin-stjerne hadde Statholdergaarden én dårlig kveld Michelin-guiden lot nettopp Statholdergaarden beholde sin ene stjerne. Ved vårt besøk klarte bastionen akkurat å beholde verdigheten.
14.02.2019 Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat Først ut er Bent Stiansen: – Jeg må slå meg selv over fingrene mange ganger i løpet av dagen.
18.02.2018 Nye stjerner til Norge? Oslo-restauranten A L'Aise er den heteste kandidaten til en eventuell ny norsk stjerne i årets Michelin-guide.
17.11.2017 Strøken og overveldende kokkekunst 25 år har gått siden Bent Stiansen vant Bocuse d’Or – og etter snart 20 år med Michelin-stjerne på Statholdergaarden er nivået like høyt.
14.03.2017 – Folk er blitt enda mer bevisst på hva de spiser, og flere velger vegetarmat Selv hodekålen blir spennende når Statholdergaarden-kokk Nina Kristoffersen tilbereder den.
14.02.2017 - Gjestene skal vente på fisken, ikke omvendt Når skreien er på sitt beste, gjelder det å gjøre stas på den, mener Bent Stiansen.
27.12.2016 Blogger seg inn mot matbutikkene Hun har solgt over 200.000 kokebøker og er landets største matblogger. Nå bygger hun om nettsiden for blant annet å kunne koble seg enda tettere på verdikjedene i matbransjen.
27.11.2016 – Søndag er fetetid Ingenting er som å skyte sin egen elg. Men å bruke opp alt kjøttet uten å gå lei, er en annen sak. Bent Stiansen gjør selv elghakket til en lekker søndagsmiddag.
13.11.2016 – Jeg er sikker på at på farsdagen blir selv vegetarianere biffspisere Slik lager Bent Stiansen farsdagsbiff med hele fire sauser.
06.11.2016 – Den som finner flest pepperkorn har vunnet Gjør fårikålmiddagen til en familiekonkurranse med Bent Stiansen
03.05.2024 Det koster å være kar på Statholdergaarden. Likevel forlater en stedet med en følelse av å være litt rikere. Restaurantguiden