14.08.2024 Maja Hattvang: Spis med glede! Er denne herlig gammeltestamentlige formuleringen Helsedirektoratets forsøk på å frigjøre oss fra selvpiskingen?
13.07.2023 Halvparten av all maten vi spiser er ultraprosessert. Hvor farlig er det? Maten de helsebevisste elsker å hate.
19.09.2022 Anne Marie Skjølsvik Vi i Tine er happy for det Marit Kolby gjør Å kaste alt fra oppblåst mais med ostesmak til fruktyoghurt i en og samme «ultraprosessert-sekk» og kalle det kynisme, faller på sin egen urimelighet.
23.03.2022 Ivar Pettersen Innlegg: Bakterier og insektlarver kan avhjelpe matkrisen Å bruke areal til asfalt og betong er ti til hundre ganger mer lønnsomt enn å bruke det til fotosyntese – selv i en matkrise. Det er på tide å tenke nytt.
09.06.2021 Jan Helgerud Innlegg: BMI-striden fortsetter – legg i alle fall mer vekt på høyden Vi bør videreutvikle nøyaktige, praktiske og lavkost verktøy for å evaluere fedme i befolkningen. Skal man først bruke en indeks, foreslår jeg at det tas mer høyde for høyden.
09.10.2020 Iver Mysterud Innlegg: Vitamin D er en nøkkel i kampen mot koronasykdom Det publiseres stadig nye studier som viser at vitamin D er viktig for både å forebygge koronasykdom og å hindre at pasienter blir alvorlig syke.
14.02.2020 Berit Nordstrand: – Jeg kjenner meg ikke igjen i at jeg skal være så omstridt I mylderet av selvutnevnte kostholdseksperter, er Berit Nordstrand blitt den ukronede dronning.
08.03.2019 Andreas Olden Vi handler mer usunt i selvbetjente kasser I butikker som innfører selvbetjente kasser, øker salget av usunne varer som brus, potetgull og godteri. Uten skarpe blikk fra kø og betjening mister vi hemningene.
07.12.2018 Sissel Beate Rønning Spis kjøtt – bli sterk Spis kjøtt som inneholder masse vitamin K2, og du blir sterk.
29.04.2018 – Det går utover allergikerne til slutt Ikke si du er allergisk hvis du bare er på diett. Det går utover de ekte allergikerne, advarer restaurantkokker.
31.12.2017 – På 2,5 uker har vi spist 50 kilo grønnsaker. Det startet på null Det er fullt mulig å servere skolebarn varmmat til en rimelig prislapp, viser nytt pilotprosjekt i Oslo.
28.12.2017 – De små øyeblikkene man husker: det hølet i veggen med fantastisk mat Lise Finckenhagen har dilla på gatemat og har skrevet en av årets beste kokebøker. Her deler hun oppskiften på to friske salater.
07.11.2017 Melkeprotein er slankende Kyllingmusen ble tykkest. Melkemusen tynnest. Forsker Lise Madsen prøver å finne ut hva slags proteiner som øker vekten.
15.09.2016 – Du tror du har fått et godt grep, men så glipper det igjen Eirik Newth slanker seg 50 kilo for tredje gang. Han har 95 prosent sjanse for å legge på seg igjen.
08.11.2015 Selger norsk marinbasert ernæring til Kina Norsk lakseeksport til Kina strupes, men Zhongying Kristoffersen har funnet en vei inn for norske marinbaserte produkter og skaffet seg kontrakt til 30 millioner.
01.06.2015 Tror ikke spiseforstyrrelser er mer utbredt blant syklister President i Norges Cyckleforbund har bedt Olympiatoppen om dokumentasjon på deres beymringer for proffsyklistene. Nå etterlyser han fagmiljøets tilstedeværelse i sykkelmiljøet.
09.06.2021 Innlegg: BMI-striden fortsetter – legg i alle fall mer vekt på høyden Jan Helgerud Innlegg
09.10.2020 Innlegg: Vitamin D er en nøkkel i kampen mot koronasykdom Iver Mysterud Forskning viser at ...