14.10.2021 En klassiker fra Midtøsten I «Arabesque» skriver Claudia Roden lysende om Libanon, Marokko og Tyrkias sammenvevde historie og mangeartede matkultur.
27.08.2021 Feniqia i Bjørvika: Mat på stell, service på hell Med allehånde, drueblader og krydderblandingen zaatar bringer Feniqia en smak av Libanon til Bjørvika. Men oppvartingen må de jobbe med.
28.03.2020 Maten som gjør seg selv bedre Her er rettene som gjør seg selv bedre med tiden det får stå og kose seg. Jo bedre tid – dess bedre resultat.
23.07.2019 En salat som gjør deg nummen Nøkkelen til en god og overraskende asiatiskinspirert salat ligger i balansen mellom smakene.
16.07.2019 Potetsalaten du kan spise alene Med noen veloverveide valg får du en god, frisk og MYE lettere potetsalat – uten rømme og majones.
09.07.2019 Tomatenes tid er nå – i ovnen Salater trenger ikke være rå. Særlig ikke tidlig på sommeren.
02.07.2019 Sommerens friskeste salat Død over grønne blader! Denne mynte-spissede vannmelonsalaten er akkurat det sommeren trenger.
18.04.2019 Sett krydder på påskelammet Lam er festmat som passer til mer enn rosmarin og hvitløk. Gi påskelammet krydder, kremete bønner og friske urter.
12.02.2019 Gamlemåten er ofte den beste Å hakke kjøttet og koke kikertene selv utgjør hele forskjellen.
05.02.2019 Et umami-ekteskap som skapt i himmelen Krydret kjøttdeig og tahini er en uslåelig kombinasjon.
29.01.2019 Auberginen er grønnsakenes dronning I sin kjærlighet for aubergine, er selv Midtøsten forent.
22.01.2019 Kålrulettens fyrige fetter Paprika med spicy fyll og herlig saus skaper høytid i spisestuen fra Balkan til Egypt.
15.01.2019 Parfymert pudding Muhallebi er en delikat og lett dessert med smak av Midtøsten, men en fallgruve kan få den til å smake som bestemors parfyme.
18.12.2018 Gammelt og nytt i skjønn forening Tradisjonell kjøttgryte møter vegetarianerens heftige urtesaus.
30.10.2018 Denne gryten er best på kalde dager Med varmende krydder og enkle råvarer, er dawud basha perfekt mat når gradestokken sliter med å bikke pluss.