29.04.2020 Blek luksus: Nå høstes hvit asparges i Norge for første gang. Nå høstes de første, norske hvite aspargesene på Hvasser. Bare noen få heldige får smake dem.
13.06.2019 Vil fjerne kreftfremkallende gift med onlinespill Kan trailersjåfører og barneskoleelever redde folk fra leverkreft, anemi og forkrøpling med et spill? Matgiganten Mars’ landbrukssjef håper det.
12.06.2019 – Vi må samles for å «fikse» mat – De gode nyhetene er at vi er bedre i stand til å gå sammen og finne nye løsninger enn noensinne, sa Gunhild Stordalen da hun for sjette gang åpnet Eat Forum i Stockholm.
10.05.2019 Verdens beste matbilder Dette er verdens beste matbilder, i følge Foodphotographer of the year.
10.09.2018 Slik lager de Norges beste honning Ingegärd Øien er Norges største leverandør av økologisk honning og avler dronningbier til store deler av landet. Nå er hun kåret til årets birøkter.
13.07.2018 Gir varmen, avgiften og handelen skylden I første kvartal fikk Wrigley's skylden. Nå er sukkeravgiften, varmen og dagligvarekjedene forklaringen på Orklas dårlige salg.
12.06.2018 – Jordbruk er ikke naturlig, det er teknologisk Løsningen på verdens matproblemer ligger i big data, mener teknolog ved MIT Media Lab.
11.06.2018 – Engangsutstyr bør forbys Fem års avfall fikk plass i et syltetøyglass etter at Lauren Singer la om til zero waste-livsstilen.
11.06.2018 Sitrusbonde og aktivist: – La folk betale det maten faktisk koster Småbruk produserer 80 prosent av maten vår, men de sliter med å overleve, mener jordbruksaktivisten Ajay Vir Jakhar.
11.06.2018 FNs klimasjef: – Hvis vi ikke adresserer klima på en ordentlig måte, vil vi ikke ha matsikkerhet noe sted Både energi- og transportsektoren er på rett spor for å nå FNs klimamål for 2020. Men jordbruket ligger etter, sier FNs klimasjef Christiana Figueres.
11.06.2018 – La oss ikke nøye oss med det som er mindre ille – Vi kan fikse dette, og vi kan fikse det fordi vi gjør det sammen, sa Eat-grunnlegger Gunhild Stordalen ved åpningen av årets Eat Forum i Stockholm.
10.06.2018 – Grunnen heter Gunhild Alessandro Demaio har reddet liv i Australia, Mongolia og Sri Lanka. Men den nye direktøren i Gunhild Stordalens Eat Foundation vil heller forhindre at folk blir syke.
30.10.2017 Først i Norge med ny, økologisk kyllingrase Kyllingene på Homlagarden i Hardanger representerer noe helt nytt i norsk kyllingbransje. De er de første kyllingene i Norge som er født av økologiske foreldre.
21.09.2017 – Ikke gi mat i gave «Uvant» mat og matgaver er noe av det som bidrar til matsvinn, sier forskerne bak ny Sifo-rapport.
13.06.2017 Snart kan labdyrket kylling bli like billig som kylling —Den økte etterspørselen etter kjøtt berører alle på kloden vår, sier gründer. —Det vi gjør nå kan påvirke milliarder av menneskers liv.
13.06.2017 – Hvis folk skal tro på deg, må du gi slipp på alt Aktivist og musiker Bob Geldof sier to ting skaper en suksessfull kampanje: et sjokkbudskap og en sentral person.
12.06.2017 Ekstra kilo er farligere enn du tror Noen ekstra kilo på kroppen kan være nok til å øke risikoen for for tidlig død, viser en ny studie.— Folk som møter vektøkning med et trekk på skuldrene gjør det på egen risiko, sier verdensledende forsker.
12.06.2017 – Hvis matsvinn var et land, ville det vært det tredje største utslippsland for klimagasser Hva verden kan lære av Hong, Miljøverndepartementets kantinesjef, ifølge miljøvernminister Vidar Helgesen på Eat-konferansen.
11.06.2018 FNs klimasjef: – Hvis vi ikke adresserer klima på en ordentlig måte, vil vi ikke ha matsikkerhet noe sted Matindustri
12.06.2017 – Hvis matsvinn var et land, ville det vært det tredje største utslippsland for klimagasser Matindustri