10.06.2023 Anne Rokkan Kosthold, en privatsak? Glem det. Staten har alltid hatt fingrene på fatet Glem grønnsaker, protein og karbohydrater. Tallerkenmodellen består egentlig av politikk, kultur og følelser.
01.06.2023 Prisøkninger på opp mot 200 prosent for Mills-eieren: – Helt ekstremt Familieeide Agra, med kjente merkevarer som Mills og Melange, har siden 2021 vært rammet av spinnville prisøkninger på innsatsfaktorer som matoljer, egg og svinekjøtt.
22.09.2022 Ivar Gaasland Forhastet friskmelding av verdikjeden for mat Matprisene i prisene i EU har økt mer enn i Norge. I EU virker jo markedene for jordbruksvarer, slik at økte kostnader til energi, gjødsel og logistikk gjenspeiles i prisene på jordbruksvarer.
28.03.2022 Bjart J. Holtsmark Kronikk: Matvarekrisen gjør at norsk bruk av biodrivstoff bør revurderes snarest Krigen i Ukraina fører til høyere matvarepriser og kan kaste millioner av mennesker ut i sult. Da er det problematisk å bruke store mengder mat til å lage biodrivstoff.
25.03.2021 Vanskelig å få tak i folk på grunn av stengte grenser. Lofottorsken kunne ikke brydd seg mindre. – Rekord!
22.03.2021 – Jeg vil ikke sitte på gamlehjemmet og angre på at jeg ikke levde livet Selv om hun har en jobb hun liker, klarer hun ikke gi slipp på offshore-drømmen.
13.07.2018 Kjetil Wiedswang Maten, tørken og verden Skal verden mettes, må grensene åpnes for mathandel. Årets sommertørke forteller om vår sårbarhet.
11.06.2018 Sitrusbonde og aktivist: – La folk betale det maten faktisk koster Småbruk produserer 80 prosent av maten vår, men de sliter med å overleve, mener jordbruksaktivisten Ajay Vir Jakhar.
11.05.2018 Kjetil B. Alstadheim Melk – et forhandlingsmareritt 15 hellige kyr som bodde i bratt terreng, dro til seters for å få tilskudd.
09.05.2018 Stortinget tar grep mot maktkonsentrasjon i matbransjen Stortingets næringskomité ber regjeringen legge fram forslag til lov om god handelsskikk med et selvstendig tilsyn. Forbud mot prisdiskriminering skal utredes.
16.04.2018 Svinebøndenes inntekt stuper Inntekten for en svinebonde med 47 avlssvin og kornproduksjon har gått ned med 168.000 kroner fra 2016 til 2018, ifølge Budsjettnemnda for jordbruket (BFJ).
31.08.2017 Ekrem Misimi Roboten som kan berge norsk matbransje Følsomme robotnever kan om litt gjøre norske matvarer i stand til å slå de utenlandske – både på miljø og pris.
29.05.2017 Gunhild A. Stordalen Nordisk mat – verdens medisin Norden må vise verden hvordan kosthold og matproduksjon kan ta hensyn til folkehelse, miljø, dyrevelferd og sosiale forskjeller. Start i de offentlige kantinene.
15.05.2017 Norsk knekkebrødeksport øker kraftig Salget av norske knekkebrød til utlandet var tre ganger større i fjor enn i 2014. Nofima regner med en ytterligere dobling i år.
17.04.2017 Finn-Arne Egeness Havets sølv blir gull Bedre utnyttelse av silden gir høyere priser til fisker.
10.06.2023 Kosthold, en privatsak? Glem det. Staten har alltid hatt fingrene på fatet Anne Rokkan Kommentar
28.03.2022 Kronikk: Matvarekrisen gjør at norsk bruk av biodrivstoff bør revurderes snarest Bjart J. Holtsmark Innlegg
25.03.2021 Vanskelig å få tak i folk på grunn av stengte grenser. Lofottorsken kunne ikke brydd seg mindre. – Rekord! Havbruk